Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Det börjar bli vår i de flesta delar av Sverige och sakteliga börjar skjutbanorna tina fram, till väldigt mångas förtjusning. Vi har testat ett prisvärt vapen som skulle visa sig hålla en mycket bra precision. Vi tar en närmare titt på Winchester XPR Thumbhole, häng med!

Winchester etablerades år 1866 och har sedan dess blivit ett framstående och respekterat varumärke. De kanske är mest känd för sin ammunition, för att inte tala om den ikoniska bygelrepeterstudsaren Model 1873. Under mer än 150 år har Winchester kontinuerligt levererat vapen av bra kvalitet och ammunition av hög standard. Tidigare var både vapen och ammunition producerade av samma företag, Winchester Repeating Arms Company. Efter att detta företag gick i konkurs övertogs varumärket av Olin Corporation, som sedan licensierat tillverkningen till två dotterbolag. Browning Arms Company ansvarar nu för att fortsätta arvet genom tillverkning av vapen – en säkerhet för att Winchester-traditionen förblir intakt.

Text: Jocke Smålänning
Foto: Johan Olsson