80-årig man jagade vildsvin med yxa i ett grönområde i Berlin

vildsvin

I Berlin larmades polisen till ett grönområde där de upptäckte ett äldre par, och det visade sig att mannen jagat vildsvin med en yxa. Paret berättade att de jagade för att de inte har råd att köpa kött, uppger Nyhetsbyrån.

Mannen, är en tidigare slaktare, och när polisen hittade honom hade han redan lyckats fälla ett vildsvin. Den 80-årige mannen hade dessutom hunnit stycka vildsvinet på ett professionellt sätt. Att mannen lyckats fälla ett vildsvin med enbart en yxa till hjälp utan att själv skadas anser den tyska polisen vara en stor bedrift.

När polisen kom till platsen upptäckte de det slaktade svinet och styckningsutrustning väl synligt. Paret däremot hittade de i ett buskage där de gömt sig.

Mannen motiverade slakten med att han inte har råd med riktigt kött eftersom han och hustrun är fattigpensionärer. Polisen konfiskerade det kött som mannen hade skurit loss och förpackat och vildsvinskadavret lämnades in till parkförvaltningens personal. Den 80-årige mannen misstänks nu för jaktbrott.

Källa: nyheteridag.se