Äldre man rånad på tre jaktvapen

En äldre herre i Vaggeryd utsattes natten till torsdagen för ett rån precis utanför sin bostad. Enligt polisen ska rånaren tvingat sig in i mannens bostad för att ta flera jaktvapen. En man i 30-årsåldern har nu anhållits.

Strax före tretiden larmades polisen via SOS om ett misstänkt rån. Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst, berättar att en Vaggerydsbo ett par timmar tidigare blivit angripen utanför sin bostad och tvingats att öppna ett vapenskåp där tre jaktvapen förvarades. Enligt polisen ska den misstänkta rånaren kommit över ett kulgevär, ett kombinationsgevär och en grytpistol innan han försvann från adressen.

Då polisen utfört en husrannsakan i en annan bostad i Vaggeryd kunde polisen gripa en misstänkt man i 30-årsåldern. I hans hem ska polisen nämligen ha hittat de tre vapen som offret rånades på. Enligt polisen ska det vara rejäla jaktvapen och den drabbade mannen hade licens för samtliga vapen. Polisen har tagit vapnen i beslag.

– Det är ganska mycket oklarheter i fallet och vi vet inte varför men målsäganden har inte haft lätt att redogöra vad som hänt. Alla reagerar olika och man blir nog skärrad och påverkad av en sådan händelse, säger Agnevik. Polisen utgår ifrån att de inblandade känner varandra på något sätt.

– Den drabbade har berättat flera saker om den misstänkte så någon form av kännedom har de om varandra. Men det måste utredas vidare, säger Agnevik. Enligt polisen ska inte något vapen använts, men den drabbade kände sig ändå hotad av situationen. Det rubriceras i nuläget som rån, men enligt Thomas Agnevik kan rubriceringen komma att ändras till grov stöld. Den drabbade mannen ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Källa: VN.se