Älg gick vilse och hamnade i Hammarby sjöstad!

Tänk om älgen hade haft en Iphone med inbyggd gps då hade den hittat hem till skogen igen.

Då Oscar Gramer var ute på en tidig morgonpromenad i Hammarby sjöstad fick han plötsligt syn på en älg. – Älgen stod precis framför mig. Jag blev överraskad för det är ju inte det mest normala att springa på en älg i sjöstaden, säger Oscar Gramer.

Tidigt under lördagsmorgonen var Oscar Gramer ute och gick söder om Stockholm. – Då jag gick över en gångbro noterade jag att jag hade en älg direkt framför mig – öga mot öga, berättar Oscar.För att undvika att stressa älgen valde Oscar att vända och gå ifrån älgen som kom mot honom. – Det var ett lugnt och stilla möte och när jag var en bra bit ifrån älgen passade jag på att ta några bilder, säger Oscar. Oscar stod öga mot öga med älgen som gått vilse.

Var älgen kom ifrån vet han inte men att han observerade att det var svårt för den att hitta ut från stadsmiljön. Inte långt efter Oscars möte kom viltvårdare till platsen som fattade beslutet att skjuta älgen. – Det känns lite tråkigt att den hamnade så fel. Det vore så klart roligare om den hittat tillbaka till skogen, säger Oscar.

Källa: aftonbladet.se