Älgar vid stort köpcentrum

alg

Polisen fick ett samtal med tips att två älgar gick omkring vid Väla köpcentrum, strax utanför Helsingborg, under fredagskvällen.

– Det var två kalvar på Djurhagshusvägen och det finns älg i skogen i närheten, så det är inget konstigt, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Väla köpcenter ligga nära både E4 och E6 och då larmet om älgarna nådde polisen befann sig älgarna mitt emellan dessa stora vägar.

– Fast de var inte i direkt anslutning till någon av vägarna. I så fall hade vi åkt ut till platsen, säger Fredrik Bratt.

Enligt vittnesuppgifter till HD ska dock djuren ha varit nära att bli påkörda av ett antal bilister då de passerade över och gick längsmed Djurhagshusvägen.

I december förra året kom det en varning för älgar som uppehöll sig på återvinningsanläggningen på Välavägen i närheten där de letade efter mat. Om älgarna som befann sig nära Väla köpcenter hade lyckats komma över en plånbok och var på shoppinghumör förtäljer inte historien…..

Allt om Jakt & Vapen har inte hört talas om älgkläder dock finns det ett företag i Helsingborg som säljer björnkläder….men de vänder sig förstås till en helt annan kundgrupp!

Källa: hd.se