Den agressiva älgen i Göteborsgtrakten är nu skjuten

OBS älgen på bilden har inget samband med texten

En aggressiv älgko har vid minst två tillfällen attackerat boende i Lindome. Älgen har nu skjutits av jägare. Det uppger polisen för SVT Väst. – Man ha gjort bedömningen att älgen är farlig för allmänheten och att den borde skjutas, sa Kalle Friden, gruppchef vid polisen i lokalpolisområde syd, i samband med beslutet.

På söndagen meddelade polisen att älgen är skjuten. Den har beskrivit som svårfångad men nu är den alltså skjuten. – Jag har informerat de jag haft kontakt med tidigare och de är förstås lättade, säger Kalle Friden till kanalen.

Älgkons kalvar kommer även att skjutas så småningom ur en rent etisk aspekt, säger Kalle Friden till SVT Väst. Det har varit en bra äppelsäsong i Lindome, menar Lennart Talinsson, som var den jägare som först fick i uppdrag att skjuta älgen, och det kan det vara förklaringen till attackerna.

– Det är fallfrukt överallt eftersom folk inte tar hand om sina äpplen och då kommer älgarna för att äta. Det är huvudproblemet i det här och ett annat problem är att folk springer med lösa hundar överallt, det gör älgarna nervösa, har han tidigare sagt.

Källa:expressen.se