Den skottskadade 75-åringens egna ord

vapen

– Jag trodde min sista stund var kommen, säger Olle Rosdahl joggaren som blev skottskadad i torsdags. Olle som är en rutinerad motionär gav sig ut i joggingspåret vid fyratiden på morgonen med reflexkläderna på och mot slutet av rundan hörde han skottet. – Det small till helt plötsligt och jag föll ihop och ner på knäna, berättar han.

Blodet forsade ut och han hann tänka att han inte har några ovänner som skulle kunna tänkas vilja döda honom. – Jag använde mina sista krafter att resa mig upp. Därefter hasade jag mig fram flera hundra meter till en av mina grannar och ringde på deras ringklocka.

Hans läkare konstaterade att han träffats av en kula från ett jaktvapen och att den gick in vid ljumsken och ut genom baken men att inga vitala organ skadades.– Läkarna menade att jag haft större tur än om jag vunnit högsta vinsten på Lotto, säger Olle.

Jägaren greps först ungefär åtta timmar senare och anhölls misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. I nuläget tror man att jägaren avlossat skottet av misstag men händelsen ska utredas.

Källa: aftonbladet.se