Djurdelar dumpade på återvinningsstation i Eskilstuna

soptipp

En kvinna i Eskilstuna upptäckte att någon hade kastat flera säckar med djurdelar, köttslamsor och tarmar på en återvinningsstation. När säckarna hamnade där är oklart men de låg där på lördagsmorgonen då kvinnan var ute och rastade sina hundar.  Kring säckarna kretsade massor med fåglar som gjorde allt för att slita sönder plasten och kalasa på säckarnas innehåll.

Det här är inte första gången som döda djur eller slaktrester dumpas på en återvinningsstation i Eskilstunatrakten. Håkan Ström som är pressansvarig på FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, garanterar att säckarna kommer att städas bort. Men han vågar inte svara på exakt när det kan bli eftersom det är helg. Han tycker att det är för sorgligt att människor dumpar saker på återvinningsstationer som verkligen inte hör hemma där.

– Vi tar givetvis ansvar men extra städning kostar oss tiotals miljoner kronor varje år, berättar Håkan Ström. Och han beskriver konsumenternas förhållande till sopor som ett samhällsproblem. Vem som har dumpat säckarna med djurdelar kan bara spekulera om. Det är jakttider fast Håkan Ström tror knappast att det är en jägare som är skyldig. – Jägarna vet man vad man ska göra med slaktavfall. Det lär man sig på jägarexamen, säger han. Du kan även läsa om hur man tar hand om slaktavfall på jordbruksverket.se

Källa: ekuriren.se