Hund anmält som trött lejon till Länsstyrelsen

leonberger

Ett stressat lejon på promenad i koppel! Det var i alla fall vad en privatperson trodde och gjorde en anmälan till Länsstyrelsen i Östersund. Åke Netterström som är chef för Frösö Zoo, visste inte vad han skulle tro när han fick anmälan. – Jag har blivit anmäld och anklagad för mycket, men det här tar nog priset, säger han.

På Länsstyrelsen var man också lite konfunderad. – Vi gör inga personliga aspekter på anmälningarna vi får utan behandlar alla med största allvar. Att det nu handlade om ett lejon var dock lite ovanligt, säger samordnaren Lena Råghall till tidningen.

Fast det var inget lejon, utan hunden Abbe som är av rasen leonberger. En ras som faktiskt avlades fram för att likna just ett lejon.

– Inför årets klippning fick jag tipset av en hundinstruktör att Abbe borde klippas som ett lejon. Så det gjorde jag och blev mycket nöjd med resultatet. – Nog för att min hund Abbe är stor, men ett lejon är nog fyra gånger större, skrattar Abbes husse. Ärendet är avslutat och länsstyrelsen kommer inte att gå vidare med det.

Källa: aftonbladet