Hundar fast i rävfälla under en månad

rävfälla
Fällan var tänkt till en räv och inte till hund.

Jakthundarna Oryx och Asko försvann spårlöst från sitt hem för en månad sedan. Nu har det hittats, de satt fast i en rävfälla långt hemifrån.

– Det har varit kallt och bäckarna är förrädiska den här årstiden, så jag trodde att de var döda, säger hundarnas husse Björn Sjöstedt.

Hundarna bor på en gård i Västerbotten tillsammans med sin husse och de brukar alltid komma tillbaka efter att de fått upp något ”spår”, men inte den här gången.

Björn letade dagligen efter sina hundar i flera veckor men hittade inte dem. Han satte upp lappar med bilder på anslagstavlor, busskurer samt efterlyste hundarna på Facebook, skriver Norran.

Men ingen hade sett till hundarna men då hundarna varit borta nästa en månad hittades de vid liv av en ren slump.

Det var en skoteråkare som som stannat till vid en rävfälla och hört ett svagt krafsande – och där satt Oryx och Asko helt utmärglade och slöa, fast i fällan.

– Nu ligger de hemma i värmen och har börjat att gå upp i vikt och går bara ut korta stunder. De har återhämtat sig otroligt bra både fysiskt och psykiskt och jag känner otroligt lättad, för Oryx och Asko är ju viktiga och betyder mycket för mig, säger Björn till Norran.

källa: aftonbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn