I Dalarna är man förvånad över det stora polispådraget på grund av vargen som misstänks ha blivit skjuten

varg

En varg har skjutits illegalt på sjön Amungen, enligt polisen. Men i den lilla byn Dalfors är man van vid rovdjur inpå knuten och förundras över den stora insatsen från polis och länsstyrelse.
– Det är förmodligen ingen här som tycker att man ska skjuta varg utan tillstånd. Men att det blir sådant här pådrag för en varg tycker man är lite märkligt, menar Jill Magnusson, ordförande i Dalfors bygdegård. Polisen utreder ett grovt jaktbrott som lär ha inträffat på sjön Amungens is i lördags eftermiddag. Både polis och miljöåklagare Åse Schoultz är övertygade om att en varg dödats.

Dalfors ligger beläget efter länsväg 301 mellan Rättvik och Edsbyn och ligger vid Amungens norra ände. Där bor runt 60 personer i byn året runt och man är van vid att ha både varg, älg och björn inpå knuten.

Polisen har haft väldigt mycket folk på plats för att säkra spår samt för att hitta eventuell gärningsman eller gärningsmän. Kriminaltekniker vid Falupolisens forensiska sektion bekräftar att det varit en stor insats

– Plötsligt fanns här flera polisbilar och länsstyrelse, ett riktigt pådrag. Allt för en enda varg. När vi har försökt få hjälp med andra saker som berör oss, så dyker ingen myndighet upp och hjälper oss. Ingen här tycker att man ska skjuta varg olagligt, men ingen vet om den eller de som sköt kände sig hotade av vargen? Och visst ska vi alla ha plats här på jorden, men människan ska väl också få känna sig trygg., säger Jill Magnusson.

Källa: avestatidning.com

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn