Inlägg från Svenska Rovdjursföreningens facebooksida om den varg som misstänks ha skjutits i Dalarna

skjuten_varg

Detta är utdrag från ett inlägg på Svenska Rovdjursföreningens hemsida på Facebook:

“Sannolikt är det en varg från Sjösvedenreviret som skjutits. Revirets vargar har i vinter spårats på sjön.
Nu behöver ingen längre fundera över, och söka bevis för, hur det ”svarta hålet”, området mellan Klarälven i väster och länsgränsen mot Gävleborg i öster, har uppstått.
Och som vanligt är det polisen som gör fel enligt jägarmobben runt om på Facebooks jägarrelaterade sidor. Ingenstans kan man se någon som tar avstånd från tjuvjakten på Amungen. Det är bara för Jägareförbundet att erkänna att de tappat kontrollen över tjuvjakten och de medlemmar som ”tar saken i egna händer” så som förbundets företrädare så insmickrande gett uttryck för i alla år.
Jägarnas Riksförbund orkar man inte ens beröra i denna sak, nollvisionär som det är.
Båda dessa organisationer får tillsammans 60 miljoner av landets skattebetalare för att bland annat tjuvskjuta rovdjur. Det är en ordning som måste få ett slut.
Tänk så här. Vi har ca 200 000 jägare som alla är beväpnade med mellan två och fyra vapen. Ingen har kontroll hur dessa vapen används, men en sak vet vi – flera av dem har använts för att utrota vargpopulationen i Dalarnas ”svarta hål”.
Vi kan inte ha en sådan ordning i Sverige. Nu eller aldrig måste jakten genomlysas och bland annat kartlägga vilken agenda för jakt dessa 200 000 har. Givetvis kommer det att bli högröstade protester. Men då får väl vi andra skrika desto högre. Nån jävla ordning måste det vara i ett land! “

Källa: Utdrag ur ett inlägg på Svenska rovdjursföreningens hemsida på Facebook


LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn