Intresset ökar för Västgård Game Fair 2018

massa

Sista helgen i juli arrangeras Västgård Game Fair i Kall, 5 mil nordväst om Åre. Det är en lantlivs- och vildmarksmässa för hela familjen med inriktning på fiske, jakt, hund, häst, skogsbruk och fritid. Programmet är späckat med tävlingar, föredrag, tornerspel, hunduppvisningar, trickskytte och prova-på aktiviteter inom många områden. Allt i en storslagen, naturskön fjällmiljö med utsikt över Kallsjön och Åreskutan.  http://vastgard.se/gamefair/

Mässan innehåller en hel del nyheter. Till exempel ytterligare en utställargata, klättervägg med clinics i rapellering, större och skönare Mini Game Fair, föreläsningar om allt ifrån jakt med falk till flugfiske i Alaska, islandshästridning och travuppvisning är några av nyheterna på Västgård Game Fair 2018. Årets stora tema på hundsidan är ”förbered hunden inför jakten” med tre av Sveriges mest framstående personer inom ämnet. Matutbudet breddas med flera lunch- och fikamöjligheter på mässområdet, lokala mathantverk och specialkomponerade menyer i restaurangtältet.

Västgård Game Fair i Jämtländska Kall har på två år etablerat sig som en av Sveriges största lantlivs- och vildmarksmässor.  Förra årets mässa blev en succé med över 17 000 besök och mycket positiva reaktioner från både utställare och besökare. Inför årets mässa har utställarplatserna snabbt fyllts upp och mer därtill.  Biljettförsäljningen är även den i full gång och i år kommer det att finnas en ny egen entré för förköp och redan inlösta biljetter. Game Fair har arrangerats på Fäviken förut och i år är det den 25 gången mässan går av stapeln i Kallbygden.

Intresset är om möjligt ännu större i år än förra året och vi ser väldigt mycket fram emot den sista helgen i juli. Just nu är vi också enda Game Fair i länet denna populära helg och vi hoppas kunna följa upp förra årets succé med ännu fler besökare, ännu fler utställare och ännu skönare stämning i år, säger Egon Wikström, VD, Västgård Game Fair.

På skytteområdet blir det i vanlig ordning allt ifrån lerduveskytte ut över Kallsjön, prickskytte med 22or och svartkrut till pistolskytte mot fasta mål och klass1-vapen på rörliga mål. Dessutom kommer flera unika vapen att kunna beskådas och för de som vill även provskjutas i ett helt nytt koncept som utformats speciellt till Västgård Game Fair – Västgård Big Five.

Utöver skyttet kommer mässområdet på Västgård Game Fair även i år att fyllas med ledande aktörer inom jakt, fiske, hund, häst, skog, land, motor och friluftsliv. Det blir bland annat hundutställning, eftersök, hunddagis, hundtävlingar samt temat ”Förbered hunden inför jakten” med Fjällveterinärerna, Åre Hundrehab och Royal Canin. På Hästområdet blir det islandshästridning och travuppvisning med nordsvenska kallblod. Barnområdet Mini Game Fair blir i år lite större med ännu fler aktiviteter och skönt häng på kvällarna. Självklart kommer även Jocke Smålänning och Kenneth Aspestrand tillbaka med sina inspirerande uppvisningar i trickskytte och så blir det fartfylld motorsågsmanövrering med Antons Timmershow.

Årets föreläsningar tar upp allt ifrån unika jaktformen falkenering (jakt med rovfågel) och hantering av viltkött till magiska fiskeäventyr i Alaska.

Vi har hittat en unik bredd på aktiviteter, utställare, underhållning och föreläsare utan att förlora intresset hos de specialintresserade. Detta är utmärkande för Västgård Game Fair och något vi är mycket stolta över. Här finns verkligen något för alla oavsett om du är här för umgänget och de vackra omgivningarna eller vill testa nya upplevelser och produkter i en autentisk miljö. Kanske blir det till exempel du som slår förra årets mässrekord på 6,3kg kanadaröding? Säger Egon.

Fisket utgår från den 46 meter lång piren vid Kallsjöns strand. Där kan man även åka med m/s Drottning Sophia på sightseeingturer eller som transport mellan mässområdet och Huså. Fiskekort ingår i mässbiljetten och flera guider och utställare finns på för tips och råd och visning av utrustning.

På kvällarna när mässan stängt för dagen byter Västgård Game Fair skepnad till en något som närmast liknar en festival med full fokus på mat och musik. Det blir dans på dansbanan till banden Shine och Back to Basic, fartfylld stämning med allsång tillsammans med husbandet Hellre än bra, och på stora scen spelar Top Cats, Drängarna och Smalare än Thord.

Programmet fylls på allt eftersom och finns att se i sin helhet på vastgard.se.

Mellan Åre och Västgård Game Fair kommer det att gå förbokningsbara bussar fredag- och lördagkväll. Biljetterna bokas via Tickster.

Fram till 20.00 kommer man även kunna njuta av lokala bryggerierna Svartbergets Fjällbryggeri (Åre Ski Inn), Åre Bryggcompagni och Åre Ölfabrik (Parkvillan Åre).