Jägare knockades av björn

Just nu är det jaktsäsong på björn i bergskedjan San Bernardino Mountains i Kalifornien i USA. Men för alla jägare har det inte gått så bra. I fredags gav sig nämligen en svartbjörn igen efter att den träffats med en pil.

– Det var tre personer som var på björnjakt med pilbåge eftersom det är säsong för laglig bågjakt i den zonen av Kalifornien, säger Patrick Foy, vid Kaliforniens departement för fisk och vilda djur, till ABC 7.

Mannen som överfölls av björnen är en erfaren jägare som begick ett stort misstag. Enligt hans jägarkompis så hade han inte väntat tillräckligt länge efter att han träffat björnen. Eftersom mannen trodde att han dödat djuret gick fram till den 136 kilo tunga björnen.  – När han gick fram till björnen attackerade den honom och knockade honom kraftigt, säger Patrick Foy. Mannen överlevde dock attacken men hans nuvarande tillstånd är okänt.

– Att närma sig ett djur som är skadat kan vara mycket farligt. Även att sätta ett djur i en position där den tvinga försvara sig då den känner sig hotad, säger Patrick Foy. – Björnattacker är väldigt sällsynta. Vi har haft incidenter, nyligen där en björn kom i fysisk kontakt med en pojke som var på en camping. Vi har haft några fall under det senaste året, men inte av den här sorten, säger han. De två andra jägarna som var med under händelsen klarade sig oskadda, björnen dog av sina skador, skriver ABC 7. Händelsen är under utredning.

Källa: aftonbladet.se