Jaktledare självkritisk efter vildsvinsolyckan

vildsvin

Som Allt om Jakt & Vapen berättat om tidigare skadades en man allvarligt i en vildsvinsattack i Tidaholmstrakten i samband med en jakt i lördags.  Det var under eftersöket som vildsvinet gick till attack.

Mannen var först ensam framme hos djuret och lyckades döda vildsvinet med ytterligare skott men strax innan vildsvinet dog attackerade det mannen. Innan ambulans kom till platsen fick två i jaktlaget hjälpa den svårt skadade jägaren.

– Det kändes inte bra, det är inte vad du vill råka ut för när du ska ut och jaga. Det här var inte vad vi hade räknat med, att en nästan förlorade livet, säger Tomas Persson, jaktledare i Velinga jaktlag. Enligt Tomas Persson vaknade mannen upp på Skaraborgs sjukhus efter en operation på söndagen.

Hos jaktlaget går tankarna i självkritiska banor efter olyckan. – Vi gick nog lite för snabbt fram efter att vildsvinet blev sårat. Med facit i hand skulle vi nog väntat någon timme för då hade vildsvinet förmodligen dött av sig själv. I framtiden kommer vi nog samla ihop oss mer i grupp innan vi gör eftersök. Och att ingen får ge sig iväg på egen hand, säger Tomas Persson.

Källa: svt.se