Jaktlycka för jaktlag på Öland

alg
OBS älgen på bilden har inget samband med texten

Skarpa Albys jaktlag var ute under förra helgen på alvaret, väster om Skarpa Alby, för att skjuta älgar. Det var en blåsig dag och inget vidare väder för jakt eller uteliv överhuvudtaget

Då jaktlaget tänkte bege sig hemåt för att fika fick jaktledaren Per-Ola Nilsson syn på något ljust i buskaget som visade sig vara en älg. Nikolaus Kazantzidis, som var gästskytt i laget, var snabb med bössan och fick äran att skjuta den stora älgen. Det visade sig vara en ovanlig älg, nämligen en 22-taggare. -Det är minsann inte varje dag man ser en älg som denna, säger Per-Ola Nilsson.

Älgen som uppmätte 1,17 meter mellan hornen hade elva taggar på ena sidan och åtta taggar på andra sidan. Detta innebär att det egentligen var en 19-taggare men enligt konstens regler dubblar man det största antalet taggar med två och därför var det en 22-taggare.

– Jag har skjutit en hel del i Dalarna och Mora och det är förvånande att man ska behöva åka ända ner till Öland för att få chansen att skjuta en sådan här stor älg. Han kom springande i full fart mot mig så jag visslade till och då sackade han in och sedan var det bara att skjuta, säger Nikolaus. Han uppskattar att älgen vägde minst 300 kg och att den är runt fyra år gammal. Huvudet och kronan befinner sig för tillfället hos konservatorn och ska sedan pryda Nikolaus vägg.

Källa: 24kalmar.se