Mardrömsavslutning på jakt

hast

Den tredje november arrangerade Stockholms Fältrittklubb Hubertusjakt på Gärdet, Djurgården i Stockholm. Många ryttare hade slutit upp och vädret var fint och stämningen hög när det stora jaktfältet närmade sig upploppet. Då händer något. En häst stannar vid ett hinder och i den stora gruppen går en häst omkull efter hindret. Varpå två hästar kommer lösa och fortsätter bort från Gärdet utan att någon lyckas fånga dem.

Polisen fick in ett stort antal samtal om att två hästar kommit lösa och skenat från Gärdet längs E4:an i riktning mot Östermalm. Två ryttare fördes till sjukhus med ambulans och en tredje ombads uppsöka sjukhus. De lösa hästarna fångades så småningom in och är enligt uppgifter på Stockholms Fältrittklubbs Facebook-sida för jakten på Djurgården okej trots det våldsamma äventyret till trots.

En representant för Stockholms Fältrittklubb meddelar i samma forum att läget för de tre ryttarna är förhållandevis bra. Jaktens arrangemang utan avspärrningar och säkerhetsåtgärder på det oftast så välbefolkade Gärdet har skapat diskussioner och reaktioner från allmänheten.

Källa: ridenews.se