Nu är älgen Sune är tillbaka i älgparken

alg

Älgen Sune har återvänt till Skullaryds älgpark säger en glad Erik Öster som gissar att Sune säkert är lika glad han med. Under en månads tid har han och hans älgkompis Ragnar varit på rymmen från Skullaryds älgpark. En stor gran välte över stängslet till parken så att älgarna kunde ta sig utanför inhängningen.

Erik Öster, som äger älgparken, har efterlyst observationer från allmänheten. I söndags fick han ett tips som han kollade upp, det var i skogarna uppåt Askeryd. – En man hade sett Sune på sin mark så vi var uppe och tittade i söndags. Då såg vi honom men han ville inte komma fram. Så i måndags möttes vi halva vägen. Jag tog med mig kraftfoder i en hink som han kom fram och åt ur och han kände igen mig, berättar Erik Öster. För att få hem älgen Sune sövde man ner honom.

– Han är väldigt trött nu. Det är som att han har genomfört ett maraton i en månad. Det är skönt att han är hemma igen, säger Erik. Fast älgkompisen Ragnar är fortfarande på rymmen. Erik Öster berättar att han senast sågs sydost om Eksjö, utanför Hult.

– Det var ett jaktlag som såg en stor älg där som mycket väl kan vara Ragnar. Vi hoppas att få in fler rapporter i veckan. En älg kan gå långt ganska fort och en mil är inte långt för en älg, säger Erik som hoppas på att snart få hem Ragnar till älgparken.

Källa: vetlandaposten.se