Nu är den norske jägaren i svenskt häkte

jägare

Den norske jägaren som sköt den 75-årige joggaren i Klippan i slutet av förra året ska fortsatt vara häktad. Det beslutade hovrätten under fredagen och fastställde därmed sitt tidigare beslut. Jägaren är alltjämt misstänkt för att ha försökt mörda Olle Rosdahl under dennes joggingrunda en tidig morgon i november förra året.

Brottsrubriceringen var inledningsvis grovt vållande till kroppsskada men detta ändrades till mordförsök då det framkommit att jägarens jaktgevär var försett med ett kikarsikte med inspelningsfunktion.

Innehållet på den två och en halv minut långa filmsekvensen, som är i polisens ägo, går inte alls ihop med jägarens uppgifter att han siktade på och sköt ett rådjur.

– På filmen syns tydligt och klart att det är en människa som han skjuter, säger kammaråklagare Ola Lavie.

Hovrätten gick honom till mötes och förklarade jägaren häktad som på sannolika skäl är misstänkt för mordförsök. Mannen häktades i sin frånvaro i måndags och sedan dess har han rest till Sverige för att delta i fredagens häktningsförhandling. Han placeras i häkte idag.

Frågan är förstås varför jägaren skulle ha velat mörda den 75-årige Olle Rosdahl då de två inte är bekanta med varandra.

– I nuläget finns det ingen förklaring till det, säger Ola Lavie, som räknar med att en rekonstruktion av händelsen ska göras inom kort.

Källa: hd.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn