Otillräcklig bevisning på en del personer i en misstänkt jakthärva

varg

Hittills har två av de fem misstänkta i den så kallade jakthärvan i Västmanland blivit släppta i brist på grund av otillräckliga bevis. Åklagaren har dessutom fått dra tillbaka en av misstankarna mot den 69 årige sågverksägaren.

Uppmärksamheten kring tjuvjaktshärvan i Västmanland där fem män misstänks för illegal jakt på bland annat varg har varit stor. Två av männen har försatts på fri fot i brist på tillräckliga bevis. – Misstankarna kvarstår. Men jag kom inte upp i misstankegraden sannolika skäl. Därför försattes han på fri fot, säger kammaråklagare Lars Magnusson till Expressen.

Misstankarna mot en av de släppta männen gällde mottagande och bränning av en skjuten varg varför han misstänks för grovt jakthäleri. Samma misstanke riktades mot den 69 årige sågverksägaren. Men den har åklagaren nu alltså fått dra tillbaka tills vidare då misstankarna inte kunnat stärkas på grund av brist på nya bevis.

Misstankarna om grovt jaktbrott kvarstår dock mot 69 åringen som enligt sin advokat Sven Severin är samlad och fast besluten att gå till botten med saken. – Han är helt övertygad om att det kommer att visa sig att han inte är skyldig till de brott som han misstänks för, säger Sven till Expressen.

Häktningen av 69 åringen gäller fram till den 13 november och enligt kammaråklagaren ska nya förhör hållas. Misstankarna om grovt jaktbrott kvarstår och där är även misstankegraden högre än för det grova jakthäleriet uppger åklagaren för Expressen.

Källa: skogsaktuellt.se