Ovanligt att vildsvin attackerar människor

vildsvin

Som Allt om Jakt & Vapen tidigare berättat blev en kvinna skadad då ett vildsvin gick till attack i mot henne på ett fält i Munka Ljungby i fredags. Det är mycket ovanligt att ett vildsvin som inte är skadat går till attack mot en människa, enligt Christer Pettersson, sakkunnig vid vildsvinsförvaltningen hos Naturvårdsverket. 

–Om man är ute med sina hundar i tätortsnära områden, särskilt om de går lösa,och en sugga med kultingar ser hunden så kan det hända att suggan springer fram för att jaga bort den. Men som jag upplevt det då är det inte människan som attackeras utan hunden. För då det finns hundar eller jakt med i bilden går det inte att eliminera risken helt. Att en människa utan hund möter ett vildsvin som går till attack är däremot väldigt ovanligt, säger Christer Pettersson.

Troliga förklaringar är att vildsvinet varit skadat, antingen efter en trafikolycka eller en påskjutning, eller skadat sig på annat vis. Har de en begränsad rörlighet kan de uppträda annorlunda och känna sig hotade av människor.

Källa: hd.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn