Skabbräv högg familjens tupp

 

För Stefanie Speiser och hennes familj blev mötet med en förmodad skabbräv inte så angenämt. -Först kom räven in på tomten och tog med sig vår tupp och sedan kom den tillbaka för att ta våra kycklingar, berättar Stefanie som bor i Sonstorp med sin man och tre barn.

När räven kom tillbaka gick Stefanie ut tillsammans med sin hund Grace som är av rasen är Rhodesian ridgeback och räven försvann när Grace visade sig. Rävar brukar vara skygga och rör sig inte gärna bland folk och bostäder.

–?Jag blev orolig att Grace skulle bli smittad och tog därför kontakt med kommunen som skickade en viltjägare. Han satte dit en fälla. Än så länge är det bara vår katt som fastnat där, som tur är klarade den sig bra och det var bara att släppa ut den igen, säger Stefanie till nt.se.

–?Det är egentligen en grävlingsfälla. Vi lägger kattmat längst in som vi brukar krydda med lite honung just för att katter inte ska gå in, berättar viltjägaren Reine Hansson som satte ut fällan. Den misstänkta skabbräven är dock fortfarande på fri fot.

–?Det känns olustigt. Vi vill att våra kycklingar ska kunna vistas fritt utomhus, i alla fall när vi är hemma, och det kan de inte nu. Nu får de vara inlåsta tills räven är infångad, säger Stefanie Speiser.

-Att det rör sig om en skabbräv är mycket troligt eftersom jag la ut bilden på räven i en Facebookgrupp som heter “Vi som har höns” och det är många medlemmar där som konstaterat att det rör sig om en skabbräv.

källa: nt.se