Slutstyckeskulan har nu samlat in 30 000 kronor till välgörenhet!

carl

Allt om Jakt & Vapen har tidigare skrivit om Carl Kvaldén i Värmlands Nysäter som hade en slutstyckeskula till övers som han la ut på auktion på Facebookgruppen ”Jakt och vildmarksprylar säljes, Ej vapen”. Eftersom en sådan gummikula har ett nypris på cirka 49 kronor på Biltema förstod Carl att kulan inte skulle inbringa någon förmögenhet. Därför la han ut den som en kul grej och skrev att intäkterna för den skulle gå till välgörenhet. När auktionen var slut ville köparen inte ha kulan utan skickade pengarna och sa till Carl att fortsätta med att auktionera ut kulan till förmån för välgörenhet.

Så det gjorde Carl. Gång på gång till och med. Ibland kom det små belopp och ibland lite större, högsta beloppet var 1 559 kronor. Och ofta fick han positiva kommentarer via Facebookgruppen för vad han gjorde samt berättelser om vad som hänt folks nära och kära. Carl skänkte pengar till såväl Barncancerfonden och Hjärtebarnsfonden som till Suicide Zero, som jobbar mot att förhindra självmord och psykisk ohälsa. -Kulan drog totalt in 30 000 kronor vilket är 61200% av sitt pris, säger Carl. Han berättar vidare att han hade svårt att bli av med kulan. Att alla bara satte in pengar men kulan ville de inte ha.

-Men den sista köparen, som för övrigt betalt två gånger för kulan först en tusenlapp och sedan de 1559 kronorna upp till de 30 000, ville till slut ha kulan så nu har jag den inte längre. Lite vemodigt kanske efter 32 auktioner men tack vare alla underbara köpa i Facebookgruppen fick jag iväg ganska mycket pengar till välgörande ändamål, säger Carl och gör tummen upp.