Storsatsning på multiarena för jakt i Jönköping

jaktarena

Planerna på en multiarena för jakt, fiske och friluftsliv i Jönköping är på väg att förverkligas och på fredag nästa vecka invigs etapp 1 av storsatsningen. Under hösten och vintern ska övriga delar av anläggningen öppnas.

För drygt två år sedan berättade Jaktiahandlaren Christian Larsson om sina planer på att bygga en större arena för jakt och hundar i Hulukvarn strax väster om Jönköping. Sedan dess har arbetet med att sätta planerna i verket pågått och på fredag nästa vecka invigs alltså etapp 1 i projektet, som är butiken med den stora vapenbunkern.

Samtidigt som arbetet har pågått har visionen om ett jaktens Mecka i norra Europa vidgats och ska inte bara omfatta jakt, skytte och hundar. – Min vision är att alla som brinner för uteliv:  jägare, fiskare, hundfolk, skyttar och friluftsmänniskor, ska känna att de har något att vinna på att besöka oss, säger Christian Larsson.
Sammanlagt omfattar arenan 7.000 kvadratmeter och utöver butiken ska besökarna kunna skjuta på en fullskalig löpande älgbana inomhus, träna lerduveskytte inomhus, skjuta in sitt vapen i skjuttunnel, och ha roligt i en skjutbiograf. Utöver det finns utrymmen för pistolskyttar och för de som vill testa och träna skytte med pil och båge. Men allt detta kommer att byggas efterhand.

– Hundträningshallen ska kunna utnyttjas av klubbar och andra för träning, utställning och agility. I anslutning till alla aktivitetshallar och intill butiken byggs en restaurang där det givetvis kommer att finnas vilt på menyn. Dessutom räknar vi med att företag och organisationer ska utnyttja vår anläggning för konferenser med speciella inslag, säger Christian Larsson.
Han menar att större delen av Sveriges befolkning bor inom en radie av 30 mil av Jönköping. -Jakt, fiske och friluftsliv är en folklig sysselsättning i Sverige och det finns en bred förankring för de här aktiviteterna som är unikt för den här delen av världen. Vilket vi vill kunna möta med Jaktia Jönköpings nya arena. Det kommer att finnas något för alla, oavsett plånbok, boende och vilket naturintresse man har, säger Christian Larsson.

Källa: Svensk Jakt