Storskalig jakt på vildsvin i Australien

vildsvin

I Australien finns det vildsvinsstammar på upp till 170 djur per 100 hektar. Därför beslutade myndigheterna om storskalig jakt och närmare 5 000 vildsvin har hittills skjutits på 750 000 hektar i västra New South Wales. Australien har även andra stora stammar av vilda djur som skapar problem för bland annat lantbrukare. Detta rapporterar den australiensiska nyhetskanalen ABC Rural.

Enligt Michael Lane, biosecurity and emergency services manager på Local Land Services har jakten minskat vildsvinsstammen i området med ungefär 70 procent.

– Denna aktion var nödvändig för att minska vildsvinsstammen på längre sikt. Vi har undersökt mängden djur i området för att räkna ut hur många vi skulle skjuta av, säger han till nyhetskanalen. Enligt Michael utfördes avskjutningen även ur ett hälsoperspektiv.

– Eftersom det är en torr sommar samlas djuren vid vattendragen och slammar igen samt förorenar dessa och de sprider även sjukdomar och ogräs, säger han.

– Vi måste fortsätta övervaka stammen för att hålla den under kontroll, vi kan inte bara luta oss tillbaka när jakten är slut.Vi kommer även att bygga fler fällor och tillhandahålla de till de markägare som deltagit i avskjutningen för att fortsätta arbetet med att kontrollera stammen, säger Michael.

Källa: skogsaktuellt.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn