Sugen på att bo i ett björnide?

Är du nyfiken på hur det skulle vara att övernatta i ett björnide? Nu har du chans att testa. För från och med i sommar finns övernattning i björnide med i Hello Natures aktivitetsutbud.

Umeåföretaget Hello Nature vill ge besökare en speciell och oförglömlig upplevelse därför erbjuder man besökarna övernattningar – i ett björnide.

– Det gäller bara att undvika att röra runt i det för mycket – vi hyr ju trots allt i andra hand, säger Christer Nederstedt på Hello Nature, och han syftar förstås på att björnen har förstahandskontraktet till idet.

Tanken på erbjuda övernattningar i björnidet dök upp 2009. Då hade nämligen Hello Natures samarbetspartner, Trollklintens jakt- och fiskecamp, hade ett par kunder som ville tillbringa sin bröllopsnatt på en ovanlig plats och det slutade med att paret övernattade i ett björnide.

– Vi har haft andra gäster som har sovit i björnidet men vi ännu inte erbjudit upplevelsen fortlöpande. Nu har vi pratat ihop oss med Hello Nature och inlett ett samarbete som vi bedömer som unikt. Ingen annanstans kan du uppleva det vi nu erbjuder, säger Jan-Erik Wallin, ägare av Trollklintens jakt- och fiskecamp.

De första övernattningarna i björnidet kan bokas från och med 15 juni. Och idet ligger i en norrsluttning i västerbottnisk fjällmiljö, strax utanför Dorotea, vilket innebär kvällssol och en värmande morgonsol. I deras paket ingår två nätters övernattning varav den ena i björnidet. Innan vandringen till idet får gästerna information och kunskap om den svenska brunbjörnen. All nödvändig utrustning ingår och en guide följer övernattarna till och från idet.

– Vi på Hello Nature kommer att bli de första gästerna i björnidet. Dels för att säkra kvaliteten och dels ska vi genomföra de sista förberedelserna innan de första gästerna anländer, säger Christer Nederstedt.

Källa: Affärsliv24