SVT:s granskning avslöjar att anställda inom Djurens Rätt begått brott

djurrätt

Att flera anställda inom Djurens Rätt begått brott framgår i SVT:s granskning.  Lobbyorganisationen har förut tagit avstånd från olagliga aktiviteter bland annat i samband med att SVT berättat om hur djurrättsaktivister använder hot och våld. På sin hemsida skriver Djurens rätt bland annat: ”Olagliga aktiviteter är inte förenligt med ett aktiv engagemang i Djurens rätt”.

– Det kommer frågor till oss från oroliga djurvänner och medlemmar som vill få svar på att det här inte är någonting som Djurens rätt jobbar med vilket är anledningen till att vi har skrivit om det på vår blogg, säger Moa Richter Hagert som är kommunikationsansvarig på Djurens rätt.

Fast SVT:s granskning visar att Djurens rätt har använt bilder i sina kampanjer som har tagits på ett olagligt sätt.

– Så länge branschen inte själva visar upp hur det ser ut i industrin så är det här enda sättet att visa hur djuren har det, menar Moa Richter Hagert.

Det visar sig också att flera personer anställda av Djurens rätt tidigare har begått brott som är kopplade till djurrättsaktivism.

Organisationens talesperson svarar i ett sms att brotten begicks för länge sedan och att det rör sig om enskilda personer som inte var anställda hos Djurens rätt när brotten begicks samt att organisationen kanske hade gjort en annan bedömning i dag. SVT:s granskning visar dessutom att styrelsemedlemmar i Djurens rätt vid flera tillfällen gillat kontroversiella djurrättsgrupper i sociala medier.

Källa: svt.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn