Två hoptrasslade dovhjortar avlivade av kommunjägare

dovhjort

Göran Nilsson satt och jobbade hemma på verandan i Ängelholm på måndagsförmiddagen när två dovhjortar plötsligt dök upp i trädgården.

– Först såg det ut som om de slogs men sedan såg jag att de satt fast i varandra, intrasslade i ett rep, berättar han.

Djuren tumlade in under några träd för att söka skydd då den ena utmattad sjönk ner. Men de skrämdes av förbipasserande så den ena hjorten hoppade över staketet till grannen för att fly och då drogs den andra tvärs över nätstängslet.

Göran Nilsson hade då redan ringt polisen vilka i sin tur kontaktade Ängelholms kommun för att få hjälp av en kommunjägare att bedöma situationen. Det visade sig att de två hjortarna var hårt intrasslade i varandra med stängselband.

– Det är något av det värsta som kan hända och det är tyvärr inte ovanligt. Ibland kan man rädda djuren men i det här fallet var det dessvärre hopplöst. säger kommunjägaren Kjell Henrysson.

Den ena hjorten var svårt medtagen samt hade stängselbandet hårt virat kring munnen. Den andra hade mer eller mindre släpat den andra i en panikartad flykt eftersom huvudena satt tätt samman av repet som virat sig många varv runt hornen. Efter rapport om tillståndet till polisen gavs skottillstånd för att avliva djuren. Av allt att döma har de två hjortarna varit sammanbundna under en längre tid eftersom repen var mycket slitna och intrasslade i hornen.

Källa: hd.se

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn