Ung flicka död i viltolycka

alg

En 18-årig flicka dog när en bil med fyra ungdomar körde på en älg och kraschade in i ett träd på riksväg 24 i Småland under lördagskvällen.

De fyra ungdomar i åldrarna 17 till 22 år, två flickor och två pojkar, färdades i bilen. De körde på en älg och bilen fortsatte sedan av vägen och rakt in i ett träd.

– Trädet vek sig över bilen och den döda flickan var en av passagerarna och satt fast i bilen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Den döda 18-åringen var hemmahörande i Skåne och hennes anhöriga är underrättade om dödsfallet. De skadade kommer från olika delar av södra Sverige.

De tre övriga ungdomarna i bilen blev allvarligt skadade. En fördes till sjukhus i Skövde och två andra till Ryhovs sjukhus i Jönköping. – En hålls nedsövd med frakturer och en blev sämre under morgonen har flyttats till sjukhus i Linköping, säger Lars-Göran Nilseryd.

Vägen var avstängd under det stundtals röriga bärgningsarbetet. En av de skadade ungdomarna hade slungats ur bilen och låg på vägbanan när räddningstjänsten kom fram. Älgen blev kvar inne i bilen efter kollisionen och bilen har tagits i beslag av polisen.

Källa: Aftonbladet