Vargpar på bröllopstårta har retat upp norrmännen

vargtartan

Det är inte enbart svenska politiker som hamnar i blåsväder. Då Norges klimat- och miljöminister Ola Elvestuen (V) gifte sig den 4:e augusti med sin Gordana pryddes deras bröllopstårta av två vargar. Något som har retat gallfeber på Norges fårbönder. De menar att Elvestuen måste komma ihåg att han är statsråd även på sin bröllopsdag och borde uppträda mer neutralt.

Även Elvestuens politiska motståndare Senterparti-politikern Heidi Greni kritiserar honom och menar att utsmyckningen är en skam för landet. -Ett statsråd borde veta bättre än att använda sin bröllopsdag till att håna Norges viktigaste yrkesgrupp, fårbönderna, som producerar vår mat, säger Greni till ”Verdens Gang”.

Det som retat upp henne allra mest är att Elvestuen lagt upp bild på tårtan på sin Facebooksida. I normala fall tycker hon att folk ska få ha vad de vill på sina bröllopstårtor men efter den blodigaste sommaren någonsin tycker hon inte att det passar sig. Landets bönder har fått många av sina får dödade av vargar också ska de behöva se en minister som har vargar på sin tårta, säger Greni.

Ulvestuen tycker själv att saken är privat och vill inte kommentera saken vidare.

Källa: Verdens Gang samt Facebook, Foto från Facebook