apportering

Film: Hundskolan – Lydnadsapportering

Att ha en pålitlig apportör innebär att du har en hund som apporterar när du vill och att den apporterar vad du vill. Den apporterar på ditt kommando och under din kontroll.
Hundträning apportering rävapport

Film: Hundskolan – Apportering

I Jaktförordningen §17 krävs det att apporterande hundar ska finnas med vid jakt på duvor, ­änder och gäss. I Jaktlagen (1987:259) §28 står att ”Om vilt har skadats vid jakt, skall jägaren snarast vidta de åt­gärder som behövs för att ­djuret skall kunna uppspåras och avlivas”.
Hundsjukdom Norge SKK

Film: Hundskolan – Träna hunden under sommaren

Sommaren är här och med det är vi även är inne i en tidsperiod som ger goda förutsättningar att förbättra hundens lydnad och kondition inför ­höstens jakter.
Hundträning koppel koppelträning

Film: Hundskolan – Koppelträning

Koppelträna din hund. Kenth Gustafsson ger några förslag på lydnadsövningar då sommaren är den period i jakt­hundens liv som annars kan bli lite tråkig när strikt koppeltvång ­råder
Hundskolan - Stanna

Film: Hundskolan – Stanna

I det här numret kommer jag att mer belysa vikt­en av ett ovillkorligt stannakommando för våra fågelhundar och då i första hand för den stående fågelhunden. Men även för de stötande fågel­hundarna är stannakommandot en nödvändighet.
Hundskolan Sitt

Film: Hundskolan – Sitt

Ett av de kommandon som jag ofta använder mig av och som jag anser vara särskilt viktigt, är att hunden kan sitt med hög kravnivå, vilket innebär att jag har en hund som verkligen kan sitta still tills dess att jag säger något annat.
Hundskolan, inkallning

Film: Hundskolan – Inkallning

Inom fågelhundsdressyren är ovillkorlig ­inkallning en förutsättning om man vill ha en ­effektiv jakt. Även i övriga jaktformer finns det stora för­delar med att man har en hund som alltid går att kalla in, oavsett hur jakten bedrivs. Har man en inkallning som alltid fungerar så underlättas samvaron med hunden.

Följ oss på sociala medier

5,487FansGilla
7,205FöljareFölj
3,570PrenumeranterPrenumerera