Hem Film Jaktresan

Jaktresan

Följ med oss på alla de olika jaktresor vi gör. Vi filmar och skriver om älgjakt, björnjakt, harjakt och mycket mer. Har du någon speciell jakt som du vill att vi gör ett reportage om? Hör av dig till oss!

älgjakt

Film: En annorlunda älgjakt

Älgtillgången känns inte lika god som tidigare och när det väl blir upptag slingrar sig älgarna mellan passkyttarna. Denna jakt krävde nya grepp för att ge utdelning, och kanske har vi skapat en ny tradition?
harjakt på Gotland

Film: Lyckad harjakt på Gotland

Att lyckas skjuta en hare för en gotlandsstövare är det nog många som gjort. Men att göra det på Gotland är väl ändå en fjäder i hatten? Jörgen Pettersson och Christer Hederstedt bjuder Katharina Olsson på en härlig jaktdag.
Hjortjakt

Film: Magisk vakjakt – Cathrin skjuter sitt första vilt

Att vara en nybakad jägare och får skjuta en kronhind som sitt första vilt är få förunnat. För Cathrin Redén blev det verklighet en vacker september­morgon utanför Avesta.

Film: Fasanjakt på Gotland

Det är i början av oktober och Katharina har blivit bjuden på fasanjakt tillsammans med Stefan Hellström, en välkänd hundinstruktör. Idag ska Katharina få äran att jaga med honom och Glesbygdens Amiral.
Rabbisjakt på Gotland

Film: Rabbisjakt på Gotland

Rabbisjakt på Gotland är en gammal traditionell jaktform. Katharina Olsson har testat det en gång förut och hon vet att det handlar om snabba skott. Tur för dagens skyttar att Lasse är en riktigt bra jaktledare och skytt som räddar de andra.

Film: Smygjakt på dov med magiskt kvällsljus

Allt om Jakt & Vapens ambassadör, Erica Egonsson, har bjudit ner Katharina Olsson för en kväll med dovpürsch på viltrika marker i Sörmland. Det ska visas sig att hon inte gör någon besviken.
Drevjakt på Börringe Kloster

Film: Drevjakt på Börringe Kloster – Del 2

Katharina har tidigare berättat jag om den första drevjaktsdagen på Börringe Kloster där hon lyckades skjuta en fin dovhind i den sista såten. Nu är det dags för dag två och de viltrika markerna i Skåne bjuder på fantastiska upplevelser.
Bockjakt med Alexander Svensson

Film: Bockpremiär med Alexander Svensson

I trakterna kring Skövde där den glade Instagramprofilen Alexander Svensson huserar formligen kryllar det av bockar. Vissa hade då valt ut en ståtlig trofé, men Alex har en annan filosofi.
Ripjakt

Film: Ripjakt i fjällen

För ganska precis tio år sedan tog Katharina jägarexamen. Skjutinstruktör var bland andra Anders Nilsson. Nu står Katharina på en liten igensnöad parkeringsficka med samma Anders Nilsson, redo att skida uppför fjället.
Smygjakt Johansdals vilthägn

Film: Exklusiv smygjakt på mufflon och kronhjort

Skjutljuset försvinner fort den här tiden på året, men Johan Olsson är ju i ett vilthägn. Hur svårt kan det vara? Betydligt svårare än han hade trott kommer det att visa sig.
johansdals vilthägn

Film: Smygjakt på kapitala hjortar

På förhand känns det som en straffspark. Att fälla en hjort i ett hägn. Problemet visar sig bara vara att hänget är nästan hundra hektar stort, och hjortarna uppträder precis som i det fria. ­Välkommen på smygjakt i Johansdals vilthägn.
Drevjakt

Film: Uppländsk drevjakt med stor galt i pass

Den stora galten kommer i full fart över fältet med Harry hack i häl. ­Plötsligt viker den av och bjuder på några sekunders skottchans innan den försvinner in i skogen. Följ med till Uppland på en händelserik drevjakt i familjärt format.
Börringe kloster

Film: Drevjakt på Börringe kloster

Det är november och det är drevjakt i Skåne, närmare bestämt på Börringe kloster. En av de överlägset mest vilttäta marker jag någonsin fått chansen att jaga på.
Rävjakt med schillerstövare

Film: Rävjakt med schillerstövare

Efter ett långt drev som slutade på en vattenfylld is, fattar vi beslut om att byta mark. I det absolut sista skjutljuset hittar Kôrven räven i ett gryt, och med hjälp av foxterriern Cea får vi upp räven ovan jord.
Toppfågeljakt Skogsfågel tjäder

Film: Toppfågeljakt – Jakten på skogens svarta guld

Det är något speciellt med jakten på de svarta fåglarna. Enligt Tony Hansson kan toppfågeljakten vara ganska krävande, både vad det gäller att ta sig fram i djup snö men även skyttet. Känslan blir desto starkare när man efter en lyckad dag har fågel i säcken.
Björnjakt

Film: Björnpremiär – Ett intensivt dygn!

Hundföraren Johan Andreasson från Skåne har rest över 90 mil i hopp om att få skjuta sin ­första björn, medan vice jaktledare Tony Hansson ­hoppas på att få fälla sin andra. Björnjakten drog igång med en rivstart och slutade med succé för gänget i Färila.
Älgjakt i Järvsö

Film: Älgjakt i Järvsö

Det är den heliga ­veckan. Det är älgjakt och det är ­hemma i Järvsö. Katharina går för första gången som hundförare och det är med en stor dos nerver och pirr som hon stryker kopplet av ­Laban i skog­en.
Älgjakt i Höga Kusten

Film: Älgpremiär i Höga Kusten

En klassisk ketchupeffekt är det ­bästa sättet att beskriva septemberjakten hösten 2020. Först kom ingenting, sedan kom ingenting och sedan kom allt!

Följ oss på sociala medier

0FansGilla
9,362FöljareFölj
8,480PrenumeranterPrenumerera