Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Rådjursjakt på Gotland

Film: Rådjursjakt och mästarmat på Gotland

Åter igen får Katharina till­fället att besöka hennes favorit ö, Gotland. Förra gången fick hon äran att testa på rabbisjakt med Gabriel Jonsson och hans glada gäng. Den här gången ska hon få testa på att jaga rådjur med Gabriel och ett ­annat glatt gotlandsgäng.
Jaktfilm Har- och rävjakt på Gotland

Film: Har- och rävjakt på Gotland

Den gamla stövartiken reser haren och driver den rätt i pass där dagens jaktgäst Gabriel står. Följ med till Gotland för en dags har- och rävjakt med schiller- och gotlandsstövare.
Skrapa och tana en räv

Så tar du tillvara på räven – Skrapa och tana

Detta är del 2/2 av en artikelserie. Del 1, hur du flår räven, kan du läsa här.
Hundskolan: Att skaffa en ny jaktkamrat

Film: Att skaffa en ny jaktkamrat

Många undviker att ta ut sin hund i miljöer där det finns risk att man kommer att träffa på andra hundar då man känner att man inte har full kontroll på sin hund. De situationer som kan uppstå är så jobbiga att man väljer helt enkelt att avstå.
Fartfylld drevjakt på Bogesund

Film: Fartfylld drevjakt på Bogesund

Lilian Brokvist öppnar bakluckan och sätter pejlvästen på sin fyraårige beagle Dixie. Nu ska det bli harjakt.
Walk up i Skåne

Film: Walk up i Skåne

Jaktdag två i Skåne bjuder på en walk up med snabba skott, härlig stämning och mycket ­fasaner. Katharina blir även rörd till tårar av den fina avslutningen vid viltparaden.
Sten Rönnerling

Film: Sten Rönnerling

Kaninjakt med collie och iller var det som ­väckte Stens jaktintresse, och trots att hans första ­vorsteh var mer vild än tam och att han försökte bli av med henne, så blev det ändå den ras som kom att ligga närmast hans jägarhjärta.
Andjakt, Helsingborg, Annelunds gård

Film: Andjakt i Helsingborg

November 2018 fick jag skjuta min första fasan­tupp hos Leonard Knutsson på Annelunds Gård. En upp­levelse som hade flera sidor. Bland annat att ta seden dit man kommer och kyssa tuppen i baken! Jag är ­tillbaka i Skåne för att jaga med Leonard igen och för att hämta min fasantupp som en trofé.
Så flår du räven

Så tar du tillvara på räven – flåning

Detta är del 1/2 av en artikelserie. Del 2, hur du skrapar och tanar, kan du läsa...
hund film hundmöte

Film: Att undvika problematiska hundmöten

Många undviker att ta ut sin hund i miljöer där det finns risk att man kommer att träffa på andra hundar då man känner att man inte har full kontroll på sin hund. De situationer som kan uppstå är så jobbiga att man väljer helt enkelt att avstå.

Följ oss på sociala medier

6,462FansGilla
9,362FöljareFölj
5,130PrenumeranterPrenumerera