Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

älgjakt

Film: En annorlunda älgjakt

Älgtillgången känns inte lika god som tidigare och när det väl blir upptag slingrar sig älgarna mellan passkyttarna. Denna jakt krävde nya grepp för att ge utdelning, och kanske har vi skapat en ny tradition?
harjakt på Gotland

Film: Lyckad harjakt på Gotland

Att lyckas skjuta en hare för en gotlandsstövare är det nog många som gjort. Men att göra det på Gotland är väl ändå en fjäder i hatten? Jörgen Pettersson och Christer Hederstedt bjuder Katharina Olsson på en härlig jaktdag.
Inkallning

Film: Så får du till inkallningen

Inkallning är ett av de viktigaste kommandona man lär in på sin hund. Det är det kommando som avgör hur väl tillvaron med hunden ska fungera. Här får du lite tips på hur du kan arbeta med inkallningsövningar.
Hjortjakt

Film: Magisk vakjakt – Cathrin skjuter sitt första vilt

Att vara en nybakad jägare och får skjuta en kronhind som sitt första vilt är få förunnat. För Cathrin Redén blev det verklighet en vacker september­morgon utanför Avesta.
Viltspårträning

Film: Viltspårträning del 2

Nu ska vi ge tips om hur du som hundägare kan komma vidare med viltspårträningen.

Film: Fasanjakt på Gotland

Det är i början av oktober och Katharina har blivit bjuden på fasanjakt tillsammans med Stefan Hellström, en välkänd hundinstruktör. Idag ska Katharina få äran att jaga med honom och Glesbygdens Amiral.
Rabbisjakt på Gotland

Film: Rabbisjakt på Gotland

Rabbisjakt på Gotland är en gammal traditionell jaktform. Katharina Olsson har testat det en gång förut och hon vet att det handlar om snabba skott. Tur för dagens skyttar att Lasse är en riktigt bra jaktledare och skytt som räddar de andra.

Film: Viltspårträning

En av de aktiviteter som kan vara lämplig att göra med sin hund ­under sommaren är att träna viltspår. När det gäller att lära sin hund att spåra finns det många olika sätt att göra det på, och det här är Kenth Gustafssons sätt.

Film: Smygjakt på dov med magiskt kvällsljus

Allt om Jakt & Vapens ambassadör, Erica Egonsson, har bjudit ner Katharina Olsson för en kväll med dovpürsch på viltrika marker i Sörmland. Det ska visas sig att hon inte gör någon besviken.
Drevjakt på Börringe Kloster

Film: Drevjakt på Börringe Kloster – Del 2

Katharina har tidigare berättat jag om den första drevjaktsdagen på Börringe Kloster där hon lyckades skjuta en fin dovhind i den sista såten. Nu är det dags för dag två och de viltrika markerna i Skåne bjuder på fantastiska upplevelser.
hundmöte i hallen

Film: När gäster kommer på besök

Hur vill du att din hund ska agera när det kommer gäster på besök till ditt hem?
Bockjakt med Alexander Svensson

Film: Bockpremiär med Alexander Svensson

I trakterna kring Skövde där den glade Instagramprofilen Alexander Svensson huserar formligen kryllar det av bockar. Vissa hade då valt ut en ståtlig trofé, men Alex har en annan filosofi.
skällande fågelhund

Film: Jaktprov för skällande fågelhundar

Nu har vi kommit fram till det sista avsnittet av vår lilla miniserie kring några av de vanligaste jaktprovsformerna som vi bedriver i Sverige. I den sista delen har vi tittat på jaktproven för de två hund­raserna som tillhör Specialklubben för skällande fågelhundar.
Ripjakt

Film: Ripjakt i fjällen

För ganska precis tio år sedan tog Katharina jägarexamen. Skjutinstruktör var bland andra Anders Nilsson. Nu står Katharina på en liten igensnöad parkeringsficka med samma Anders Nilsson, redo att skida uppför fjället.
Smygjakt Johansdals vilthägn

Film: Exklusiv smygjakt på mufflon och kronhjort

Skjutljuset försvinner fort den här tiden på året, men Johan Olsson är ju i ett vilthägn. Hur svårt kan det vara? Betydligt svårare än han hade trott kommer det att visa sig.
johansdals vilthägn

Film: Smygjakt på kapitala hjortar

På förhand känns det som en straffspark. Att fälla en hjort i ett hägn. Problemet visar sig bara vara att hänget är nästan hundra hektar stort, och hjortarna uppträder precis som i det fria. ­Välkommen på smygjakt i Johansdals vilthägn.
Gråhund

Film: Jaktprov för älghundar

När det gäller jaktprov för våra spetsraser som tillhör Svenska älghundsklubben är det fyra olika provformer som specialklubben särskilt ansvarar för. Utöver löshundsprov på älg och vildsvin kan hundarna även testas på ledhundsprov på älg samt det särskilda älgspårprovet som är ett prov för att testa hundarnas egenskaper vid eftersök.
Drevjakt

Film: Uppländsk drevjakt med stor galt i pass

Den stora galten kommer i full fart över fältet med Harry hack i häl. ­Plötsligt viker den av och bjuder på några sekunders skottchans innan den försvinner in i skogen. Följ med till Uppland på en händelserik drevjakt i familjärt format.

Följ oss på sociala medier

0FansGilla
9,362FöljareFölj
8,470PrenumeranterPrenumerera