Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Jaktprov för stående fågelhundar

Film: Jaktprov för stående fågelhundar

Vid jaktprov för de stående fågelhundarna är det sök, fart, vidd, ­reviering, följsamhet och att kunna fatta stånd för tryckande fågel de egenskaper som proven särskilt beaktar.
Börringe kloster

Film: Drevjakt på Börringe kloster

Det är november och det är drevjakt i Skåne, närmare bestämt på Börringe kloster. En av de överlägset mest vilttäta marker jag någonsin fått chansen att jaga på.
Hamiltonstövare

Film: Jaktprov för stövare

I några avsnitt av Hundskolan ska vi titta på olika typer av jaktprov, alltså de olika rasfunktionerna hos våra jakthundar och då inom några av våra vanligaste jakthundsraser. Vi börjar med stövarna och deras drevprov.
Toppfågeljakt

Film: Toppjakt i sagolandskap

Riklig upplega, tio grader kallt och perfekt skidföre. De gångerna man lyckas pricka in sådana förhållanden under den korta toppjaktssäsongen är sällsynta, men idag är en sådan dag.
Rävjakt med schillerstövare

Film: Rävjakt med schillerstövare

Efter ett långt drev som slutade på en vattenfylld is, fattar vi beslut om att byta mark. I det absolut sista skjutljuset hittar Kôrven räven i ett gryt, och med hjälp av foxterriern Cea får vi upp räven ovan jord.

Avsnitt 10

Tio dagar ute i vildmarken går snabbt. Idag ska Anders Dahlgren möta upp Lina och kamera-Anders igen, men den här gången följer han med dem tillbaka till civilisationen.

Film: Dags för jaktprov

I några avsnitt av Hundskolan ska vi titta lite närmare på några av de vanligaste jaktprovsformerna vi har i Sverige. Bland annat för våra drivande hundar, ställande hundar, skällande fågelhundar och de stående fågelhundarna.
Toppfågeljakt Skogsfågel tjäder

Film: Toppfågeljakt – Jakten på skogens svarta guld

Det är något speciellt med jakten på de svarta fåglarna. Enligt Tony Hansson kan toppfågeljakten vara ganska krävande, både vad det gäller att ta sig fram i djup snö men även skyttet. Känslan blir desto starkare när man efter en lyckad dag har fågel i säcken.

Avsnitt 09

Idag vaknar Anders Dahlgren upp till den sista hela dagen ute i vildmarken, och likt ljuset i tunneln bryter också solen igenom för första gången på fyra dagar.
Björnjakt

Film: Björnpremiär – Ett intensivt dygn!

Hundföraren Johan Andreasson från Skåne har rest över 90 mil i hopp om att få skjuta sin ­första björn, medan vice jaktledare Tony Hansson ­hoppas på att få fälla sin andra. Björnjakten drog igång med en rivstart och slutade med succé för gänget i Färila.
Jaktprov stövare

Film: Jaktprov – ett viktigt avelsverktyg

Att många individer i en ras kommer till start på jaktprov är viktigt utifrån att man ska kunna utvärdera avelsarbetet. Genom jaktprov är det dessa som i hög grad ligger till grund som ett avelsverktyg för att man systematiskt ska kunna utvärdera de egenskaper som föräldradjuren besitter.
Älgjakt i Järvsö

Film: Älgjakt i Järvsö

Det är den heliga ­veckan. Det är älgjakt och det är ­hemma i Järvsö. Katharina går för första gången som hundförare och det är med en stor dos nerver och pirr som hon stryker kopplet av ­Laban i skog­en.

Avsnitt 08

Gårdagskvällen kändes lite tung faktiskt, jag fick hemlängtan för första gången på de här dagarna. Idag är dock en ny dag, bara att rycka upp sig och komma i gång.
Älgjakt i Höga Kusten

Film: Älgpremiär i Höga Kusten

En klassisk ketchupeffekt är det ­bästa sättet att beskriva septemberjakten hösten 2020. Först kom ingenting, sedan kom ingenting och sedan kom allt!
Träna hundutställning

Film: Ställa ut sin hund

Att ställa ut sin jakthund på utställning är av stort värde då man får en bedömning på den egna hundens exteriöra förtjänster och eventuella brister. Här går Anette Gustafsson igenom förfarandet.
Locka på räv

Film: Rävlock med ändrade planer

Locka räv, hur svårt kan det vara? Två ­gamla jakt­elever på viltrika, uppländska marker ­under tre dagar kan väl inte misslyckas?
Älgjakt i Västerbotten

Film: Älgjakt i Västerbotten

2016 gjorde Katharina en intervju med Linda Marklund i samband med att hon räddade sin jämthund som gick igenom isen. Nu har Katharina fått en inbjudan att få jaga älg med henne och hennes duktiga hundar och sitt härliga jaktlag i Brände, Ånäset.
10 dagar i vildmarken - Anders Dahlgren, Viltmästare

Avsnitt 07

Gårdagen bjöd på jaktlycka och nu är det dags att vakna upp till den åttonde dagen. Idag ska Anders få besök i lägret av Lina, som ska avslöja var hon tänker hämta upp honom när äventyret nått sitt slut.

Följ oss på sociala medier

7,085FansGilla
9,362FöljareFölj
7,640PrenumeranterPrenumerera