Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Toppfågeljakt film jaktfilm

Film: Toppfågeljakt i Hälsingland

Det blir många kilometer på skidor och snöskor. Väderbitna kinder och is i hela skägget. Det är kallt, det är svettigt, det är underbart, det är ­topp­fågeljakt!
Mustig gryta på hjort med grillat lantbröd

Film: Mustig gryta på hjort

Stefan Fagerback tillagar en mustig gryta på hjort med grillat lantbröd. Detta vilt breder ut sig över vårt avlånga land och blir allt fler, så vi kommer nog få se en ökning i kyldiskarna av just detta vilt.
Älgjakt i Kiruna med jämthund

Film: På jakt efter stortjuren

I september i fjol fick vi en inbjudan att följa med Dennis ­Andersson i Kiruna på älgjakt. Dennis som tidigare fällt många stora tjurar skulle denna höst slå sitt gamla rekord. Vi fick vara med när han fäller en av sina stora älgtjurar.

Film: Lars Persson

Under en jakt med Det Första Jaktlaget i Skräll­dalen, Hälsingland, fick jag ett samtal med Lars Persson, en av mentorerna och resurspersonerna för de nyblivna jägarna. Lars har varit med länge och känner till varje sten, stubbe och viltstig på marken och det som kännetecknar honom är engagemang och ödmjukhet.
Morgonsträck på änder

Film: Morgonsträck på änder

Det är den 26 ­augusti och dags för årets ­första andjakt. Men det är inte vilken jakt som helst den här morgon­en, gömd bland träden intill det lilla vattnet står nämligen elva spända hundförare.
Apporterande hund

Film: Vanliga problem som kan uppstå i samband med apportering

När man tränar apportering så måste målbilden vara för de skott som kan gå fel och att du då måste ha en pålitlig apportör till hands. Att ha en välutbildad apportör i sin stående- eller ­stötande fågelhund är viktigt.
Älgjakt i Sidertjärn

Film: Älgjakt i Sidertjärn

I de djupaste skogarna i Hälsingland ligger en fin liten jaktstuga invid en tjärn. Jag fick äran att ­följa med Björn Eek till Sidertjärn och jaga älg med hans välmeriterade gråhund Böjeryds Crut.
Harpytt med äggula och het ostcremé

Film: Harpytt

Stefan Fagerback tillagar harpytt med äggula och het ostcremé. Haren är ett vilt som är helt underbart att både jaga och tillaga. Kanske beror det på en djup tradition och de minnen man har med sig.
Drevjakt i Motala

Film: Drevjakt i Motala

En fartfylld drevjakt med hundskall från första minut. Mina förhoppningar är höga men det vill sig inte riktigt. Icke skjutbara djur visar sig för ­jägarna och jakten börjar lida mot sitt slut. Men då kommer den förlösande studsarsmällen.
Karl-Erik Envall

Film: Karl-Erik Envall

Hösten är en intensiv tid för Karl-Erik Envall. Allt om Jakt & Vapen lyckades dock klämma in en intervju mellan björn- och älgjakt med jägaren och eldsjälen från Ljusdal i Hälsingland.

Följ oss på sociala medier

5,876FansGilla
8,432FöljareFölj
4,190PrenumeranterPrenumerera