Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Björnjakt

Film: Björnpremiär – Ett intensivt dygn!

Hundföraren Johan Andreasson från Skåne har rest över 90 mil i hopp om att få skjuta sin ­första björn, medan vice jaktledare Tony Hansson ­hoppas på att få fälla sin andra. Björnjakten drog igång med en rivstart och slutade med succé för gänget i Färila.
Jaktprov stövare

Film: Jaktprov – ett viktigt avelsverktyg

Att många individer i en ras kommer till start på jaktprov är viktigt utifrån att man ska kunna utvärdera avelsarbetet. Genom jaktprov är det dessa som i hög grad ligger till grund som ett avelsverktyg för att man systematiskt ska kunna utvärdera de egenskaper som föräldradjuren besitter.
Älgjakt i Järvsö

Film: Älgjakt i Järvsö

Det är den heliga ­veckan. Det är älgjakt och det är ­hemma i Järvsö. Katharina går för första gången som hundförare och det är med en stor dos nerver och pirr som hon stryker kopplet av ­Laban i skog­en.

Dag 9

Gårdagskvällen kändes lite tung faktiskt, jag fick hemlängtan för första gången på de här dagarna. Idag är dock en ny dag, bara att rycka upp sig och komma i gång.
Älgjakt i Höga Kusten

Film: Älgpremiär i Höga Kusten

En klassisk ketchupeffekt är det ­bästa sättet att beskriva septemberjakten hösten 2020. Först kom ingenting, sedan kom ingenting och sedan kom allt!
Träna hundutställning

Film: Ställa ut sin hund

Att ställa ut sin jakthund på utställning är av stort värde då man får en bedömning på den egna hundens exteriöra förtjänster och eventuella brister. Här går Anette Gustafsson igenom förfarandet.
Locka på räv

Film: Rävlock med ändrade planer

Locka räv, hur svårt kan det vara? Två ­gamla jakt­elever på viltrika, uppländska marker ­under tre dagar kan väl inte misslyckas?
Älgjakt i Västerbotten

Film: Älgjakt i Västerbotten

2016 gjorde Katharina en intervju med Linda Marklund i samband med att hon räddade sin jämthund som gick igenom isen. Nu har Katharina fått en inbjudan att få jaga älg med henne och hennes duktiga hundar och sitt härliga jaktlag i Brände, Ånäset.
10 dagar i vildmarken - Anders Dahlgren, Viltmästare

Dag 8

Gårdagen bjöd på jaktlycka och nu är det dags att vakna upp till den åttonde dagen. Idag ska Anders få besök i lägret av Lina, som ska avslöja var hon tänker hämta upp honom när äventyret nått sitt slut.
Utfodra hunden rätt under jaktsäsongen

Film: Utfodra hunden rätt under jaktsäsongen

Snart är det dags för årets jaktsäsong och en av de saker som Kenth Gustafsson lägger ner extra mycket på är att försöka utfodra hunden på bästa sätt, dels för att den ska orka en hel jaktdag, men även för att den ska orka jaga aktivt en hel jaktsäsong.
Kråkjakt med Charlie Sandin

Film: Kråkjakt med mannen som talar med fåglar

Hur man kan få ett par bitar plast att låta ­precis som en kråka, and eller gås är för viltmästaren Anders en gåta. En som har gjort detta musikaliska hantverk till sin livsuppgift är Charlie Sandin från Delsbo.
Drevjakt i Trosa

Film: Drevjakt i Trosa med frilevande mufflon

Det är sista helgen för drevjaktsäsongen och Katharina är lite extra spänd eftersom det finns fri­levande mufflon på markerna.
10 dagar i vildmarken

Dag 6 och 7

Gårdagskvällen bjöd på skön värme och strålande sol, natten blev dock riktigt kall och gav inte någon vidare sömn. Ljuden från igår kväll bidrog nog också till detta, och nu på morgonen hörs de igen.
Harjakt med schillerstövare

Film: Harjakt med silverstövare

Påsticket ekar över skogen och kort därefter skyndar en skogshare förbi oss. Välkommen till Sala i Västmanland på harjakt med Silver­stövarens Dileva och husse Hans Sterner.
Skotträna hunden

Film: Skotträna hunden – Del 2

I det förra avsnittet av Hundskolan påbörjade vi arbetet med att skotträna sin hund. Det Kenth Gustafsson särskilt vill påpeka är att det är stora skillnader på hur mycket man kanske behöver skotträna sin hund och hur systematiskt det arbetet behöver vara, utifrån vilken jaktform man bedriver.
Rävjakt på soptipp

Film: Rävjakt i månskenet på soptippen

Regnet strilar stadigt ned över vindrutan, men idag spelar det ingen roll. Målet är inställt på Nedansjö i Västernorrland och det är oktoberpremiär på älg.
Drevjakt, dov

Film: Drevjakt i Åda – Katharinas första dov

Några killar från Katharinas älgjaktlag hemma i Järvsö brukar jaga nere hos Fredrik Lennartsson i Sörmland lite då och då. Idag är även Katharina inbjuden. Termometern visar på minus elva grader, det är årets sista drevjakt och Katharina har fortfarande kvar sin dröm om att få lyckas skjuta en dov.
10 dagar i vildmarken

Dag 5

Gårdagen bjöd på några timmars vandring i blötväder men också på lite social kontakt vid äventyrets första checkpoint. Anders trodde att det skulle kännas tungt att lämna kollegorna igen, som att han skulle vilja hoppa in i bilen och åka med dem hem till bekvämligheter och god mat, men så kändes det faktiskt inte.

Följ oss på sociala medier

7,085FansGilla
9,362FöljareFölj
7,340PrenumeranterPrenumerera