Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Älgjakt Hälsingland skogsbrand

Film: Älgjakt i brandområde

Under sommaren 2018 brandhärjades 25 000 hektar skog varav 8 500 hektar i Hälsingland. Många skogsägare drabbades hårt, däribland Tor Lindkvist och hans bröder. Allt om Jakt & Vapen fick ett särskilt tillstånd att få följa med på älgjakt in i brandområdet.
Nostalgitrippen Yngve Bergström

Film: Yngve Bergström

Det är nog få ­jägare som spenderat så många timmar som Yngve i skogen och på skjutbanan. Han berättar att han prioriterat bort vissa saker, men att jakten för honom har varit ett sätt att leva på.
björn björnjakt ockelbo Petter Arkesjö

Film: Björnjakt i Ockelbo

Den 21 augusti är ett heligt datum för alla jägare som har hund. För björnjägare är datumet kanske lite extra heligt när det dessutom är björnjakts­premiär.
Girjas Högsta Domstolen

Film: Ripjakt i Hotagsfjällen

Det regnade på tvären och all packning var genom­blöt redan när vi började traska de 15 kilometerna fram till vår tilldelade jaktlott. Men med en god fågeltillgång trotsade vi vädrets makter och vi fick med oss några ripor i säcken efter fyra fantastiska dagar på fjället.
Hundträning apportering rävapport

Film: Hundskolan – Apportering

I Jaktförordningen §17 krävs det att apporterande hundar ska finnas med vid jakt på duvor, ­änder och gäss. I Jaktlagen (1987:259) §28 står att ”Om vilt har skadats vid jakt, skall jägaren snarast vidta de åt­gärder som behövs för att ­djuret skall kunna uppspåras och avlivas”.
Grillad älgentrecote med rostade grönsaker och aioli

Film: Grillad älgentrecote

Stefan Fagerback från Hyrdinkock.com tillagar grillad älgentrecote med rostade grönsaker och aioli.
Drevjakt Jaktfilm

Film: Drevjakt I vilttäta Blekinge – Del 2

Coonhounden Gunnar jobbar intensivt med två stora vildsvin, men när hundföraren Dennis närmar sig gör den största av de två svinen ett utfall mot honom och han måste agera snabbt. För andra gången gör vi ett besök hos Johan Bergholtz och hans jaktlag utanför Karlshamn.
Jägarexamen viltvård foderspridare jaktfilm vildsvin vildsvinsjakt

Film: Jägarexamen Del 2/2: Första jakten & Viltvård

Vår layoutare tog nyligen jägarexamen. Följ med på hans allra första jakt då han får fälla ett vildsvin! Det här är del 2 av 2. I förra filmen fick du följa hans utbildning.
Jägarexamen

Film: Jägarexamen Del 1/2: Vägen till nybliven jägare

Vår layoutare har tagit jägarexamen. Följ med på hans resa! Det här är del 1 av 2. I nästa film får du följa med på hans första jakt!
Michael Barchéus stövarjägare

Film: Michael Barchéus

Michael Barchéus är en jägare och ordförande som vill värna om det avelsarbete som gjorts i generationer samtidigt som han bjuder på en och annan anekdot.

Följ oss på sociala medier

5,487FansGilla
7,205FöljareFölj
3,570PrenumeranterPrenumerera