Hem Film

Film

Välkommen till vår jaktfilmssida. Här publicerar vi filmer – gratis för alla att titta på! Men som prenumerant har du möjlighet att se längre filmer och extramaterial.

Film: Viltspårträning

En av de aktiviteter som kan vara lämplig att göra med sin hund ­under sommaren är att träna viltspår. När det gäller att lära sin hund att spåra finns det många olika sätt att göra det på, och det här är Kenth Gustafssons sätt.

Film: Smygjakt på dov med magiskt kvällsljus

Allt om Jakt & Vapens ambassadör, Erica Egonsson, har bjudit ner Katharina Olsson för en kväll med dovpürsch på viltrika marker i Sörmland. Det ska visas sig att hon inte gör någon besviken.
Drevjakt på Börringe Kloster

Film: Drevjakt på Börringe Kloster – Del 2

Katharina har tidigare berättat jag om den första drevjaktsdagen på Börringe Kloster där hon lyckades skjuta en fin dovhind i den sista såten. Nu är det dags för dag två och de viltrika markerna i Skåne bjuder på fantastiska upplevelser.
hundmöte i hallen

Film: När gäster kommer på besök

Hur vill du att din hund ska agera när det kommer gäster på besök till ditt hem?
Bockjakt med Alexander Svensson

Film: Bockpremiär med Alexander Svensson

I trakterna kring Skövde där den glade Instagramprofilen Alexander Svensson huserar formligen kryllar det av bockar. Vissa hade då valt ut en ståtlig trofé, men Alex har en annan filosofi.
skällande fågelhund

Film: Jaktprov för skällande fågelhundar

Nu har vi kommit fram till det sista avsnittet av vår lilla miniserie kring några av de vanligaste jaktprovsformerna som vi bedriver i Sverige. I den sista delen har vi tittat på jaktproven för de två hund­raserna som tillhör Specialklubben för skällande fågelhundar.
Ripjakt

Film: Ripjakt i fjällen

För ganska precis tio år sedan tog Katharina jägarexamen. Skjutinstruktör var bland andra Anders Nilsson. Nu står Katharina på en liten igensnöad parkeringsficka med samma Anders Nilsson, redo att skida uppför fjället.
Smygjakt Johansdals vilthägn

Film: Exklusiv smygjakt på mufflon och kronhjort

Skjutljuset försvinner fort den här tiden på året, men Johan Olsson är ju i ett vilthägn. Hur svårt kan det vara? Betydligt svårare än han hade trott kommer det att visa sig.
johansdals vilthägn

Film: Smygjakt på kapitala hjortar

På förhand känns det som en straffspark. Att fälla en hjort i ett hägn. Problemet visar sig bara vara att hänget är nästan hundra hektar stort, och hjortarna uppträder precis som i det fria. ­Välkommen på smygjakt i Johansdals vilthägn.
Gråhund

Film: Jaktprov för älghundar

När det gäller jaktprov för våra spetsraser som tillhör Svenska älghundsklubben är det fyra olika provformer som specialklubben särskilt ansvarar för. Utöver löshundsprov på älg och vildsvin kan hundarna även testas på ledhundsprov på älg samt det särskilda älgspårprovet som är ett prov för att testa hundarnas egenskaper vid eftersök.
Drevjakt

Film: Uppländsk drevjakt med stor galt i pass

Den stora galten kommer i full fart över fältet med Harry hack i häl. ­Plötsligt viker den av och bjuder på några sekunders skottchans innan den försvinner in i skogen. Följ med till Uppland på en händelserik drevjakt i familjärt format.
Jaktprov för stående fågelhundar

Film: Jaktprov för stående fågelhundar

Vid jaktprov för de stående fågelhundarna är det sök, fart, vidd, ­reviering, följsamhet och att kunna fatta stånd för tryckande fågel de egenskaper som proven särskilt beaktar.
Börringe kloster

Film: Drevjakt på Börringe kloster

Det är november och det är drevjakt i Skåne, närmare bestämt på Börringe kloster. En av de överlägset mest vilttäta marker jag någonsin fått chansen att jaga på.
Hamiltonstövare

Film: Jaktprov för stövare

I några avsnitt av Hundskolan ska vi titta på olika typer av jaktprov, alltså de olika rasfunktionerna hos våra jakthundar och då inom några av våra vanligaste jakthundsraser. Vi börjar med stövarna och deras drevprov.
Toppfågeljakt

Film: Toppjakt i sagolandskap

Riklig upplega, tio grader kallt och perfekt skidföre. De gångerna man lyckas pricka in sådana förhållanden under den korta toppjaktssäsongen är sällsynta, men idag är en sådan dag.
Rävjakt med schillerstövare

Film: Rävjakt med schillerstövare

Efter ett långt drev som slutade på en vattenfylld is, fattar vi beslut om att byta mark. I det absolut sista skjutljuset hittar Kôrven räven i ett gryt, och med hjälp av foxterriern Cea får vi upp räven ovan jord.

Avsnitt 10

Tio dagar ute i vildmarken går snabbt. Idag ska Anders Dahlgren möta upp Lina och kamera-Anders igen, men den här gången följer han med dem tillbaka till civilisationen.

Film: Dags för jaktprov

I några avsnitt av Hundskolan ska vi titta lite närmare på några av de vanligaste jaktprovsformerna vi har i Sverige. Bland annat för våra drivande hundar, ställande hundar, skällande fågelhundar och de stående fågelhundarna.

Följ oss på sociala medier

0FansGilla
9,362FöljareFölj
8,140PrenumeranterPrenumerera