Integritetspolicy

GDPR – Allt om Jakt & Vapens integritetspolicy

Den 25 maj 2018 infördes den nya dataskyddsförordning som är likvärdig i samtliga EU-länder. Vi på Allt om Jakt & Vapen värnar om din personliga integritet i egenskap av prenumerant och vi jobbar ständigt för att ha en hög nivå av dataskydd.

Alla personuppgifter gällande våra prenumeranter lagras av vår samarbetspartner Pressdata AB, som är ett företag som arbetar med hantering av prenumerationsregister och är specialiserade på detta. Dina adresser skickas i samband med tryck av tidningen till vårt tryckeri, som även de har system anpassade till rådande lagstiftning. Vi har avtal med dessa företag som innebär att de är skyldiga att följa bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL) och den nya Dataskyddsförordningen (GDPR).

De uppgifter som lagras är de uppgifter som lämnas i samband med tecknande av prenumeration, vilket i vanliga fall är namn, adress, telefon och mejladress.

Dina personuppgifter lagras för att administrera din prenumeration. När du blir prenumerant och lämnar dina personuppgifter godkänner du att vi lagrar dina uppgifter för detta syfte. Inga personuppgifter säljs vidare till annan part, med undantag för våra samarbetspartners för marknadsföringsändamål i de fall vi bedömer det som att deras erbjudanden kan vara av intresse för dig. Om du ej önskar ta del av den typen av erbjudanden, eller om du vill veta vilka uppgifter vi har lagrade om dig, kan du kontakta prenumerationsservice. Kontaktinformation finns i början av tidningen, bredvid ledaren. Efter avslutad prenumeration lagras dina uppgifter i 2 år i syfte att ge dig erbjudande om fortsatt prenumeration. Efter 2 års frånvaro som prenumerant raderas du ur vårt system.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.