Hem Tidningen

Tidningen

Allt om Jakt & Vapen 1-2019

1-2019

Vi satsar hårt inför det kommande året. Tidningen kommer kompletteras med en ny hemsida som kommer erbjuda framförallt er prenumeranter ett enormt utbud av jaktunderhållning!
Allt om Jakt & Vapen 12-2018

12-2018

Det blåser hårda vindar i landet. Det politi­ska läget är i skrivande stund fortfarande osäkert och samtalsklimatet kring jakten och rovdjuren hårdnar allt mer. Ni har säkerligen läst om det unga lodjuret som Länsstyrelsen beslutade om att skyddsjaga eftersom det oskyggt rört sig kring bebyggelse och där bland annat ­tagit tamboskap.
Allt om Jakt & Vapen 11-2018

11-2018

Ett tufft år! Vädrets makter har slagit hårt mot en hel del av våra viltstammar, och på vissa platser i landet har detta i kombination med ett för hårt rovdjurstryck gjort att den så heliga älg­jakten ställts in. Även när det gäller andra viltslag, som exempelvis rådjuren, så har viltstammen på många håll svajat.
Allt om Jakt & Vapen 10-2018

10-2018

Oktober är på intågande och denna tid är verkligen den bästa på hela året, i alla fall för mig. Detta är även den mest hektiska tid för oss på redaktionen och vi jobbar för högtryck med att samla på oss spännande reportage till kommande utgåvor.
Allt om Jakt & Vapen 9-2018

9-2018

September månad är här och nu rullar de ­flesta jägare igång på allvar över hela landet. Detta är den stund på året då det ­mesta roliga ligger framför oss, så passa på att njuta av det, för en jaktsäsong går fort.
Allt om Jakt & Vapen 8-2018

8-2018

Det nya jaktåret har precis börjat, men ännu är det några veckor kvar tills de flesta jakterna drar igång på allvar. Vi har även ett riksdagsval runt knuten, något som jag hoppas att alla engagerar sig i!
Allt om Jakt & Vapen 6/7-2018

6/7-2018

Det är ingen hemlighet att den nuvarande rov­djurspolitiken i ­olika former årligen ­kostar ­staten och de svenska skattebetalarna ­enorma summor pengar. Vissa kan därför tycka att 700 000 kronor är en droppe i havet. Men ­problemet är större än så.
Allt om Jakt & Vapen 2018-05

5-2018

Den 31 mars avslutades säsongens varginventering. Dock är det en komplicerad apparat innan de slutgiltiga siffrorna presenteras. Men det mesta pekar på att nivåerna ligger ungefär likvärdigt med föregående år. I skrivande stund har 61 vargrevir som berör Sverige konstaterats och innan det är klart har vi mest troligt ungefär samma nivå som förra året, då det fanns 63 revir.
Allt om Jakt & Vapen 2018-04

4-2018

Spänningar mellan jägare och representanter för samerna har alltid funnits, men under den senaste tiden har konflikterna blivit fler, och mer infekterade. Som i alla konflikter är man sig själv närmast. Precis som att vi jägare är partiska för vår sak, är samerna partiska för sin sak. Men då ska det finnas tjänstemän som ska agera opartiskt och professionellt, för att allt ska gå till på ett korrekt sätt.
Allt om Jakt & Vapen 2/3-2018

2/3-2018

Med de senaste årens vintrar färska i minnet hade jag, och säkert många med mig, tänkt jaga älg ända in i januari, men snödjupet satte stopp för dessa planer redan i december. Men då är det tur att det finns andra vilt, skidor och snöskor, och att man faktiskt kan åka söder om Dalälven på jakt, där marken legat grön under större delen av vintern.