Hem Tidningen

Tidningen

Allt om Jakt & Vapen 4-2019

4-2019

En regering med hybris! Regeringen vill skärpa reglerna för laglydiga vapen­ägare för att komma till bukt med terrorism? Hej terrorister och brottslingar. Ja, jag menar er som är jägare eller sport­skyttar. Det är nämligen så delar av vår nya rege­ring ser på oss. Som potentiella terrorister och kriminella.
Allt om Jakt & Vapen 2/3-2019

2/3-2019

Ett jaktår går otroligt fort, precis som allt annat som är roligt. Det finns förvisso alltid vilt att jaga, men antalet jaktdagar är relativt få under denna tid bland de flesta jägare. Men om du har möjlighet, se till att jaga ända in till sista dagen. Snart sitter vi där med kopplings­tvång och väntetid och längtar till hösten.
Allt om Jakt & Vapen 1-2019

1-2019

Vi satsar hårt inför det kommande året. Tidningen kommer kompletteras med en ny hemsida som kommer erbjuda framförallt er prenumeranter ett enormt utbud av jaktunderhållning!
Allt om Jakt & Vapen 12-2018

12-2018

Det blåser hårda vindar i landet. Det politi­ska läget är i skrivande stund fortfarande osäkert och samtalsklimatet kring jakten och rovdjuren hårdnar allt mer. Ni har säkerligen läst om det unga lodjuret som Länsstyrelsen beslutade om att skyddsjaga eftersom det oskyggt rört sig kring bebyggelse och där bland annat ­tagit tamboskap.
Allt om Jakt & Vapen 11-2018

11-2018

Ett tufft år! Vädrets makter har slagit hårt mot en hel del av våra viltstammar, och på vissa platser i landet har detta i kombination med ett för hårt rovdjurstryck gjort att den så heliga älg­jakten ställts in. Även när det gäller andra viltslag, som exempelvis rådjuren, så har viltstammen på många håll svajat.
Allt om Jakt & Vapen 10-2018

10-2018

Oktober är på intågande och denna tid är verkligen den bästa på hela året, i alla fall för mig. Detta är även den mest hektiska tid för oss på redaktionen och vi jobbar för högtryck med att samla på oss spännande reportage till kommande utgåvor.
Allt om Jakt & Vapen 9-2018

9-2018

September månad är här och nu rullar de ­flesta jägare igång på allvar över hela landet. Detta är den stund på året då det ­mesta roliga ligger framför oss, så passa på att njuta av det, för en jaktsäsong går fort.
Allt om Jakt & Vapen 8-2018

8-2018

Det nya jaktåret har precis börjat, men ännu är det några veckor kvar tills de flesta jakterna drar igång på allvar. Vi har även ett riksdagsval runt knuten, något som jag hoppas att alla engagerar sig i!
Allt om Jakt & Vapen 6/7-2018

6/7-2018

Det är ingen hemlighet att den nuvarande rov­djurspolitiken i ­olika former årligen ­kostar ­staten och de svenska skattebetalarna ­enorma summor pengar. Vissa kan därför tycka att 700 000 kronor är en droppe i havet. Men ­problemet är större än så.
Allt om Jakt & Vapen 2018-05

5-2018

Den 31 mars avslutades säsongens varginventering. Dock är det en komplicerad apparat innan de slutgiltiga siffrorna presenteras. Men det mesta pekar på att nivåerna ligger ungefär likvärdigt med föregående år. I skrivande stund har 61 vargrevir som berör Sverige konstaterats och innan det är klart har vi mest troligt ungefär samma nivå som förra året, då det fanns 63 revir.