En älgjägare utanför Lima i Dalarna blev nyligen utsatt för en skenattack av en björnhona med två ungar. Jägaren som var på väg in på ett ståndskall med ko och kalv fick plötsligt björnhonan bakom sig. När han vänder sig om reser sig björnhonan på bakbenen samtidigt som jägaren ramlar omkull. Han kommer upp på benen och björnen vänder. Men strax efter kommer björnhonan tillbaka och gör ett nytt utfall mot jägaren. Vid det andra tillfället lyckas han få iväg ett skott och björnen försvann då helt från platsen.

Eftersom skott avlossats och man inte var helt säkra på om skottet eventuellt träffat björnhonan så kallades eftersöksjägaren Rasmus Boström in tillsammans med sin plotthund Bull. Till tidningen Falu-Kuriren berättar Rasmus Boström att jägaren hade otur när björnhonan med sina två ungar uppehöll sig i närheten till ståndskallet då en björn som känner sig hotad ofta kan göra en skenattack.

Nu kunde man inte hitta några tecken på att björnhonan blivit påskjuten och eftersöket kunde avslutas.
– Vi kunde inte hitta vare sig blod eller hår på platsen och heller inga andra tecken på att den var skadad. Vi spårade givetvis efter en bit, men kunde inte heller där se några tecken på ett konstigt beteende, säger Rasmus Boström till Falu-Kuriren.

Älgjägaren blev inte skadad i samband med attacken.