I söndags (18 augusti) gick tävlingen Forsa 300 meter Open av stapeln i Forsa, utanför Hudiksvall. Daniel Madsen från Sundsvall tog trots ostadiga vindförhållanden hem segern i klassen HV (Heavy Varmint).

Daniel, 45 år gammal, har tävlat aktivt under cirka sju år i klubben Sundsvalls Skytteförening (SKF). Han är även jägare och jagar främst småvilt och älg nu mer, björn- och säljakten är han inte lika aktiv med längre. På frågan om hur tävlingssäsongen gått i övrigt så blir det tyst en stund i luren.

-Få se nu, jag har tv SM-brons i lagtävlingar, en vinst i Norska mästerskapen 100 meter och så har jag en tredjeplats i Norska mästerskapen Grand Agg, säger Daniel ödmjukt.

Daniel vann söndagens tävling med agget (medelvärde av spridningen på de skjutna serierna) på 25,1mm (på 300 meter!).

Daniel tävlar med ett custombygge i kaliber 6 millimeter PPC. Vapnet består av ett Bat Machine-lås, Krieger pipa, Jewell-trycke och en Jari Lauloma-kolv. Bygget toppas sedan med ett Leupold 45 x 45 kikarsikte. Kulorna han använder väger 68 grains och är av märket Hottenstein.

För den som är intresserad av att veta mer om skyttet rekommenderas att man går in på Svenska Skyttesportförbundets hemsida, skyttesport.se.