Under natten till tisdagen attackerades en flock får i Risa, Mora kommun, av vargar. Två får dog direkt av attacken och ytterligare fyra fick sedan avlivas av skadorna, skriver Dalarnas Tidning.

– Den första preliminära bedömningen är att det är ett vargangrepp. Nu jobbar vi med förebyggande åtgärder och sätter upp akutstängsel samt lapptyg för att undvika att något mer händer, berättar Jonas Bergman, funktionssamordnare på Viltfunktionen till Dalarnas Tidning.

Vidare berättar Bergman att enligt investeringshistoriken är platsen inte något länt revir. 

Viltfunktionen på Länsstyrelsen Dalarna kommer nu att arbeta med att informera folk så att de, om möjlighet finns, kan ha extra uppsikt över sina djur. 

Ägaren till de döda djuren berättar för Dalarnas Tidning att hon har får på flera olika platser och att det därför blir svårt att hålla koll på alla samt att det inte går att sätta upp akutstängsel och lapptyg överallt. 

– Det går inte att sätta upp sådana stängsel överallt och det går inte heller att ta in alla djur inomhus. Det enda man kan göra är att försöka att hålla koll och hoppas på att det var ett tillfälligt besök, säger ägaren till Dalarnas Tidning.