felicia-stromFelicia Ström är en ung tjej som har ett stort intresse för jakt och viltvård. Hon tog jägarexamen 2013 tillsammans med sin man. Intresset har alltid funnits hos Felicia, men växte sig starkare när hon träffade sin och man och fick följa med honom och svärfar ut i skogen på jakt. Det intresset har visat sig ha ett högt pris.
För drygt två veckor sedan var hon och hennes man på semester i Sälen då hon blev kontaktad av en vän som sett att Felicias Instagramkonto plötsligt fått en rad otrevliga kommentarer.
-Man hade printscreenat en bild ifrån mitt flöde och uppmanat andra att överösa mitt konto med anmälningar, hot och kommentarer. Ganska snart tog det fart ordentligt, säger Felicia till Allt om Jakt och Vapen.
Det här har ju blivit ganska uppmärksammat av media på olika sätt. Både du och den tjejen ”Gaia” som printscreenade din bild, har ju blivit intervjuade i Sveriges Radio P4 Värmland. Känner du ”Gaia” sedan tidigare?
-Nej, inte alls. Jag har ingen som helst koppling till henne. Jag har ju funderat flera gånger på just den biten och det enda jag kan komma på är att hon är ifrån Kil från början men flyttade härifrån långt innan jag flyttade hit.
Träffade ni varandra under intervjun?
-Nej, hon hade inte möjlighet att komma till studion. Men på ett sätt hade det varit intressant att få träffas privat och ta upp diskussionen. Tyvärr är jag rädd för att det skulle kunna bli pajkastning av det hela. Jag kommer ju inte sluta jaga och hon kommer förmodligen inte sluta vara en djurrättsaktivist heller. Vi är nog ganska starka i våra åsikter båda två och då är frågan om vi kommer någon vart? Det konstiga är ju ändå att jag kan acceptera att hon har gjort ett aktivt val att inte äta kött, men jag blir inte accepterad för att jag har valt jakt och viltvård som en del i mitt liv?
Varför tror du att det blev just du och dina bilder som blev utvalda för jaktmotståndarna och djurrättsaktivisterna?
-Jag har faktiskt ingen aning. För att hitta mina bilder så måste man ju söka aktivt på hashtags som är kopplade till mina bilder. Jag har inga iögonfallande bilder på något sätt. Inga grova jaktbilder med massor av blod eller där jag på något sätt behandlar viltet ovärdigt.
Nu när du har fått lite perspektiv och det har gått några dagar hur ser du på saken nu?
-Jag kommer inte sluta att vara aktiv med mina jakt- och naturbilder på Instagram. Jag känner att det blev ju ganska bra det här ändå. Det har fått mycket uppmärksamhet och jag märker att de positiva kommentarerna är så många fler än de negativa. Visst är det väldigt trist, men jag tror inte att de skulle vilja skada mig fysiskt. Det är bra att det blir belyst i media.

Foto: Privat