Den 28 juli var det Jakttornets dag, en dag när många jaktlag passar på att tillsammans besöka sina jakttorn i markerna för att förbereda dem inför höstens jakter. Detta hade även radiokanalen NRJ uppfattat vilket Jaktjournalen tidigare skrivit om då en uppmärksammad lyssnare starkt reagerade på programledarens kommentar kring detta. Enligt jägaren som Jaktjournalen varit i kontakt med ska programledaren sagt att det var ”jakttornets dag och att man gå ut och laga något torn, eller såga ner det”.

Utifrån vad programledaren sagt i radion fick redaktionen för NRJ ta emot både samtal från upprörda lyssnare och att det även gjorts polisanmälningar utifrån inslaget, som ett resultat av de reaktionerna som programledaren orsakade med uppmaningen att såga ner ett jakttorn.

NRJ säger till Jaktjournalen att programledaren gick ut med ett klarläggande ”Jag ska gå ut och förtydliga för det brinner i telefonen: Jag uppmanar absolut inte allmänheten att göra något olagligt, utan respektera andras marker och så vidare.”