Under torsdagen gick en varg in bland husen på Åsby gård i Hallstahammar. Lantmästare Yngve Lorenz är övertygad om att det var Kolsvavargen då den uppträdde helt orätt. Han berättar även att vargen hade en katt i munnen. 

– Vi skrek och hojtade för att skrämma iväg den men den bara tittade lite oförstående på oss. Sen snodde den runt ett av husen på gården och vi gick efter för att titta vad den hade för sig, säger Yngve Lorenz till SVT Nyheter Västmanland

Yngve och en av de anställda på gården såg hur vargen, med katten i munnen, fortsatte ut på åkrarna. Yngve bestämde sig då för att ta bilen och åka efter. Ute på ett kornfält stannade vargen och stod och åt av katten. 

– Jag ringde länsstyrelsen från bilen och berättade att jag hade vargen 35 meter framför mig. Jag frågade om jag fick skjuta den men det fick jag inte, berättar han för SVT Nyheter Västmanland

Handläggaren på Länsstyrelsen avrådde Yngve från att skjuta vargen eftersom det i stunden inte fanns något ”pågående hot” samt att det inte var säkerställt att det handlade om Kolsvavargen som det råder skyddsjakt på.

 

Foto: Johan Olsson