Den svenska vildsvinsstammen växer explosionsartat och flera lantbrukare överväger nu att sluta med sin verksamhet efter att ha fått grödor och beteshagar förstörda flertalet gånger. 

En av dessa lantbrukare är Kerstin Ivarsson i Bökemåla som har haft stora problem med vildsvin. Djuren både förstör och skrämmer henne. Det har nu gått så långt att Kerstin överväger att flytta från gården som är ett mindre lantbruk hon ärvt efter sina föräldrar. 

– Detta är det värsta som har hänt i mitt liv, att inte få lugn och ro här uppe i backarna, säger Kerstin Ivarsson till SVT Nyheter Småland

Förutom lantbrukare börjar även jägare tröttna på att jaga vildsvinen. 

– Även jägare har tröttnat på att jaga vildsvin. Av en flock på totalt 40 stycken så kan man kanske skjuta ett vildsvin och då återstår det ju 39 stycken så det förslår inte, säger Lars-Ove Johansson, ordförande till LRF, till SVT Nyheter Småland

Lars-Ove Johansson är oroad för framtiden om vildsvinsstammen fortsätter växa i samma takt som idag. Han tror isåfall att en hel näring på landsbygden går en oviss framtid till mötes och att det till och med kanske inte finns kvar om några år.