Två jaktlag på Hornslandet, Hudiksvall, fick huvudbry under söndagseftermiddagen. En av ena jaktlagets hundar stod och skällde älg inne på det andra lagets mark när det plötsligt small och skallet tystnade.

En källa från det jaktlag hunden tillhörde som Allt om Jakt & Vapen pratat med uppger att han då tog kontakt med sina lagkamrater och frågade vad de höll på med, de var ju inne på fel mark, men det var inte de som hade skjutit. De tänkte då att det var grannlaget som skjutit för deras hund. När de sedan tog sig till platsen möttes de av grannlaget som också trodde att det var hundföraren som skjutit älgen inne på deras mark. Efter att ha rett ut att det det inte rörde sig om någon jägare från något av de båda lagen beslutade man sig gemensamt för att undersöka saken.

Snart fann man en skjuten älgko på ståndplatsen som ännu inte var urtagen, jaktlagets hund var kvar vid älgen. Polis tillkallades och laget väntade kvar på platsen tills de anlände några timmar senare. När de började söka av området ska de plötsligt ha trampat på en skarpladdad studsare som låg 40 meter från älgen.

Enligt vår källa är det ett solklart fall av tjuvjakt.

Enligt Polisens presstalesperson har en anmälan kommit in om jaktbrott, och han bekräftar att en död älgko påträffats på platsen, men kan inte säga något mer i dagsläget än att en förundersökning kommer inledas.