Lördagen den 25 januari gör de tre finalisterna upp om titeln Årets Viltkock, då utses även vinnaren i Årets Viltkrog på Eriksbergs Vilt & Natur, Blekinge.

Intresset för viltkött ökar och ligger verkligen i tiden ur klimatsynpunkt, enligt WWFs köttguide är viltkött det mest klimatsmarta vi kan äta.

-Eftersom Sverige har fantastiska viltresurser är det roligt att många krogar och kockar utvecklar nya spännande recept och tillagningsmetoder. Även storkök har börjat upptäcka viltkött som ett utmärkt köttalternativ, säger Rolf Salomonsson, tävlingssamordnare.

Finalisterna i årets upplaga av Årets Viltkock är Johan Bjurström, Henrik Jansson och Magnus Åkerström.

Förra årets vinnare blev Emil Lindfors från Restaurang Bryggargatan i Skellefteå, Årets Viltkrog blev Lux Dag för Dag i Stockholm.

Tävlingen anordnas av Svenska Viltmatakademin, Mårdskog & Lindqvist och Eriksberg Vilt & Natur i samarbete med Svenska Jägareförbundet.

Källa: Svenska Jägareförbundet.