I söndags var den rutinerade triathleten Sara Elfving, från Ronneby, i Danmark för att tävla i EM.

När hon hade simmat den första etappen och klarat 7,5 mil av de 9 milen på cykel slår olyckan till, på en väg genom ett skogsområde.

– Jag låg bra till och cyklade på den danska landsbygden men mitt nästa minne är att jag vaknar på sjukhuset, säger hon.

Hon minns inget från själva olyckan men troligtvis har hon krockat med ett rådjur i hög hastighet.

– Jag berättade nämligen om en sådan händelse med dem som hjälpte mig efteråt på vägen till sjukhuset. Jag minns dock inget av det och det är lite skrämmande, säger hon.

Efter krocken voltade hon över styret och landade på asfalten varpå fyra medtävlare hoppade av sina cyklar för att hjälpa henne.

– Jag har landat stenhårt. Hjälmen har spruckit och trots att jag hade en bra hjälm så har jag fått sy åtta stygn, berättar Sara.

Trots att hon är öm och blåslagen i hela kroppen, har en ordentlig hjärnskakning samt har fått sytt åtta stygn i bakhuvud och knä, är hon glad över att det inte blev värre.

– Man kraschar inte i hög fart i linne och shorts utan att det händer något.  Det hade kunnat gå så mycket värre än vad det gjorde om jag inte hade haft cykelhjälm på mig, säger Sara.

Källa: expressen.se