En elvaårig pojke och hans far hamnade i en dramatisk situation under en jakt nära Edsbyn när en björn plötsligt rusade emot dem. Pojkens far agerade snabbt och lyckades avvärja attacken med ett välriktat skott.

Lördagen tog en oväntad vändning för en far och hans son under en jakt utanför Edsbyn. Pojken och hans pappa närmade sig ett hål i marken, som visade sig vara ett björnide, när en björn plötsligt kastade sig ut mot dem. Med snabba reflexer lyckades pojkens far, Magnus Löf, få upp sitt gevär och skjuta björnen innan den hann nå fram till pojken.

”Vi mår bra,” förklarade Magnus. Han berättade också att båda var oskadda efter händelsen. Magnus förklarade att hans son inte var märkbart skakad direkt efter händelsen, men att de skulle hålla koll på honom under kvällen. Sonens största oro verkade dock ha varit för familjens hund, snarare än för sig själv.

Polisen bekräftade att de skickat en patrull till platsen och inlett en förundersökning om grovt jaktbrott för att fastställa vad som inträffat.

 

Källa: Svt.se/gävleborg