Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

På dagens marknad finns det en hel uppsjö av olika modeller av skjutstöd. Tripods, bipods och monopods för att nämna några. Vi har valt att testa olika varianter av monopods och som namnet antyder, skjutstöd med ett ben.

Jag tror att jag talar för de flesta att ett missat skott, eller ännu värre en skadeskjutning, inte känns bra. Den känslan när inte utgången blir som man tänkt sig är jobbig och det sätter sig på självförtroendet. Jag kan tycka att det är sunt om man får den känslan. Det tyder på att man har en bra inställning och månar om en god jaktetik. Att likgiltigt rycka på axlarna åt exempelvis en skadeskjutning är förkastligt. Det är trots allt levande varelser vi väljer att släcka livet på och då är det vår plikt som jägare att se till att vi skapar oss de bästa förutsättningar vi kan. Ibland blir det fel ändå, men då har man har i alla fall gjort sitt yttersta.

Produkter vi har testat:

  • 5etta Skjutstöd Singel
  • Brokared Skjutstöd Monopod
  • GreyOak Skjutstöd 3-delat
  • GreyOak Skjutstöd 4-delat
  • Primos Triggerstick Gen 3 Tall Monopod

Text: Tony Hansson
Foto: Johan Olsson