Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Jaktsäsongen börjar dra igång på allvar, ett bra slaktset ger förutsättningar att ta tillvara på viltet på bästa sätt. Vi har tittat närmare på sex olika set som riktar sig mot jägarens behov.

Lagom till tillvaratagandeserien i två delar som börjar i detta nummer har vi även fått möjlighet att testa några olika slaktset i olika prisklasser och utföranden som riktar sig till dig som jagar. Hur det egna behovet ser ut styrs förstås på hur mycket, och vilket, vilt man tar hand om. Vilka förutsättningar man slaktar sitt vilt under kan också spela in, har man en bra lokal med ytor som är lätta att hålla rena kan man till exempel unna sig att byta mellan flera olika knivar och lägga ifrån sig dem på en bänk eller sticka ner dem i en knivsterilisator mellan varven. Slaktar man under enklare former i en lada, uthus eller kanske i skogen kan det vara skönt med ett hölster att hänga knivarna i som man sedan lätt kan diska rent, då kanske man också klarar sig med färre olika knivar.

Produkter vi har testat:

  • Dick Ergogrip
  • EKA
  • Genzo Slaktset
  • Genzo Slaktset 13 cm (finns även i 15 cm)
  • Giesser
  • Vern Knives

Text & foto: Anders Dahlgren

Jaktsäsongen börjar dra igång på allvar, ett bra slaktset ger förutsättningar att ta tillvara på viltet på bästa sätt. Vi har tittat närmare på sex olika set som riktar sig mot jägarens behov.

Lagom till tillvaratagandeserien i två delar som börjar i detta nummer har vi även fått möjlighet att testa några olika slaktset i olika prisklasser och utföranden som riktar sig till dig som jagar. Hur det egna behovet ser ut styrs förstås på hur mycket, och vilket, vilt man tar hand om. Vilka förutsättningar man slaktar sitt vilt under kan också spela in, har man en bra lokal med ytor som är lätta att hålla rena kan man till exempel unna sig att byta mellan flera olika knivar och lägga ifrån sig dem på en bänk eller sticka ner dem i en knivsterilisator mellan varven. Slaktar man under enklare former i en lada, uthus eller kanske i skogen kan det vara skönt med ett hölster att hänga knivarna i som man sedan lätt kan diska rent, då kanske man också klarar sig med färre olika knivar.

Produkter vi har testat:

  • Dick Ergogrip
  • EKA
  • Genzo Slaktset
  • Genzo Slaktset 13 cm (finns även i 15 cm)
  • Giesser
  • Vern Knives

Text & foto: Anders Dahlgren