Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Att sitta ute i månskenet en kall vinternatt i väntan på räven kan vara en fantastisk upplevelse, tills man börjar frysa vill säga. En bra vaksäck låter dig härda ut längre på passet, något som oftast ger effekt på resultatet. Allt om Jakt & Vapen har tittat närmare på några intressanta modeller.

En kall jägare är en dålig jägare. Ett påstående nog många kan känna igen sig i. Många gånger under ­vinterns kalla gemensamhets­jakter har man nästan hoppats att det inte ska komma något vilt i pass mot slutet av dagen. Kylan har krupit in genom alla lager med kläder och in i ryggmärgen, fingrarna är utan känsel sedan länge och hela kropp­en vibrerar av kylan. Att kunna förvalta en skottchans känns ganska avlägset. Sitter man på eget bevåg vid en räv- eller vild­svins­åtel kan man åtminstone styra själv när man inte klarar längre, men många gånger är det ju också den där extra halvtimmen eller timmen som ger resultat. Att klä på sig tillräckligt för att klara kylan kan vara svårt, en vaksäck kan då vara ett mycket bättre alternativ.

Produkter vi har testat:

  • Carinthia Loden Hunting Standsuit Standard
  • Deerhunter Germania Biwak
  • Euro-Hunt Vaksäck
  • Jerven Hunter
  • Pinewood Abisko

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Andersson