Hem Film Nostalgitrippen

Nostalgitrippen

Ta en tripp tillbaka i tiden och träffa härliga människor som berättar om sitt jägarliv.

Karl-Erik Envall

Film: Karl-Erik Envall

Hösten är en intensiv tid för Karl-Erik Envall. Allt om Jakt & Vapen lyckades dock klämma in en intervju mellan björn- och älgjakt med jägaren och eldsjälen från Ljusdal i Hälsingland.
Thommy Sundell Schillerstövare Stövare

Film: Thommy Sundell

Det Thommy Sundell inte vet om schiller­stövaren är inte värt att veta. I detta reportage har vi ­hälsat på denna entusiast och fått ta del av hans liv, med allt från hur han kom in på jaktens bana till livet som pensionär.
Nostalgitrippen Yngve Bergström

Film: Yngve Bergström

Det är nog få ­jägare som spenderat så många timmar som Yngve i skogen och på skjutbanan. Han berättar att han prioriterat bort vissa saker, men att jakten för honom har varit ett sätt att leva på.
Michael Barchéus stövarjägare

Film: Michael Barchéus

Michael Barchéus är en jägare och ordförande som vill värna om det avelsarbete som gjorts i generationer samtidigt som han bjuder på en och annan anekdot.
Karl-Evert Hellsen

Film: Karl-Evert Hellsen

Under en älgjakt i höstas fick Katharina äran att träffa Karl-Evert Hellsen från Viksjöfors, en före detta ordförande i Jägareförbundet Gävleborg. Karl-Evert ­berättar om sin syn på jakten - förr och nu.
Alaska Mike

Film: Alaska Mike

Det är inte varje dag man får möta en legend som Alaska Mike. En man som lever i Alaskas vildmark, som får anses som en expert på både jakt och fiske och som hävdar sitt revir gentemot nyfikna grizzlybjörnar.
Sven Eric Arvidsson

Film: Sven Eric Arvidsson

Sven Eric Arvidsson är en av dem som var med och bildade Jämthund­klubben och han har fött upp flera fina jämthundar från sin egna Bränt­backens kennel.
Hans Djärv

Film: Hans Djärv

Hans Djärv – En nestor inom stövarjakt! Han växte upp i en jägarfamilj på den ­tiden då viltet var viktigt för både mat och pengar. Idag är han en av landets mest ­erfarna stövarjägare och vi har fått en liten inblick i hans långa och händelserika jägarliv.
Jägaren Göran Olsson

Film: Göran Olsson

Jakten har funnits med Göran sedan barnsben eftersom hans pappa, Arvid Olsson, jagade och hölls med älghundar redan på 40-talet. Göran har fortsatt sin fars bana och har haft jämthunds­kennel sedan 1979 med stora framgångar.

Följ oss på sociala medier

6,227FansGilla
9,034FöljareFölj
4,610PrenumeranterPrenumerera