Hem Film Nostalgitrippen

Nostalgitrippen

Ta en tripp tillbaka i tiden och träffa härliga människor som berättar om sitt jägarliv.

Sten Rönnerling

Film: Sten Rönnerling

Kaninjakt med collie och iller var det som ­väckte Stens jaktintresse, och trots att hans första ­vorsteh var mer vild än tam och att han försökte bli av med henne, så blev det ändå den ras som kom att ligga närmast hans jägarhjärta.
Olle Bergqvist

Film: Olle Bergqvist

Olle Bergqvist har följt jakten inom Undersviks VVO, i hjärtat av Hälsingland, under hela sitt liv. Nu följer han med stolthet nästa generation, barnbarnet Agnes, i sin jägarutveckling.
Svante Linderberg

Film: Svante Linderberg

Ett så anrikt jaktlag som det i Tyngsjö, Dalarna, har förstås fler än en intressant ålderman bland sina medlemmar. Vi har träffat Svante Linderberg för att få en närmare presentation.

Film: Bengt Krigsman

Under en trevlig älgjakt i Dalarna fick vi förmånen att få en pratstund med Bengt Krigsman. En ödmjuk jägare och uppskattad lagmedlem som inte missat en älgjakt i det anrika jaktlaget i Tyngsjö sedan 1975.

Film: Lars Persson

Under en jakt med Det Första Jaktlaget i Skräll­dalen, Hälsingland, fick jag ett samtal med Lars Persson, en av mentorerna och resurspersonerna för de nyblivna jägarna. Lars har varit med länge och känner till varje sten, stubbe och viltstig på marken och det som kännetecknar honom är engagemang och ödmjukhet.
Karl-Erik Envall

Film: Karl-Erik Envall

Hösten är en intensiv tid för Karl-Erik Envall. Allt om Jakt & Vapen lyckades dock klämma in en intervju mellan björn- och älgjakt med jägaren och eldsjälen från Ljusdal i Hälsingland.
Thommy Sundell Schillerstövare Stövare

Film: Thommy Sundell

Det Thommy Sundell inte vet om schiller­stövaren är inte värt att veta. I detta reportage har vi ­hälsat på denna entusiast och fått ta del av hans liv, med allt från hur han kom in på jaktens bana till livet som pensionär.
Nostalgitrippen Yngve Bergström

Film: Yngve Bergström

Det är nog få ­jägare som spenderat så många timmar som Yngve i skogen och på skjutbanan. Han berättar att han prioriterat bort vissa saker, men att jakten för honom har varit ett sätt att leva på.
Michael Barchéus stövarjägare

Film: Michael Barchéus

Michael Barchéus är en jägare och ordförande som vill värna om det avelsarbete som gjorts i generationer samtidigt som han bjuder på en och annan anekdot.
Karl-Evert Hellsen

Film: Karl-Evert Hellsen

Under en älgjakt i höstas fick Katharina äran att träffa Karl-Evert Hellsen från Viksjöfors, en före detta ordförande i Jägareförbundet Gävleborg. Karl-Evert ­berättar om sin syn på jakten - förr och nu.
Alaska Mike

Film: Alaska Mike

Det är inte varje dag man får möta en legend som Alaska Mike. En man som lever i Alaskas vildmark, som får anses som en expert på både jakt och fiske och som hävdar sitt revir gentemot nyfikna grizzlybjörnar.
Sven Eric Arvidsson

Film: Sven Eric Arvidsson

Sven Eric Arvidsson är en av dem som var med och bildade Jämthund­klubben och han har fött upp flera fina jämthundar från sin egna Bränt­backens kennel.
Hans Djärv

Film: Hans Djärv

Hans Djärv – En nestor inom stövarjakt! Han växte upp i en jägarfamilj på den ­tiden då viltet var viktigt för både mat och pengar. Idag är han en av landets mest ­erfarna stövarjägare och vi har fått en liten inblick i hans långa och händelserika jägarliv.
Jägaren Göran Olsson

Film: Göran Olsson

Jakten har funnits med Göran sedan barnsben eftersom hans pappa, Arvid Olsson, jagade och hölls med älghundar redan på 40-talet. Göran har fortsatt sin fars bana och har haft jämthunds­kennel sedan 1979 med stora framgångar.

Följ oss på sociala medier

0FansGilla
9,362FöljareFölj
8,140PrenumeranterPrenumerera